Ingrediente pt. 4 portii:
2 bucati ananas,
100 g orez,
200 gr sunca pui,
1 buc. ardei gras rosu,
50 g migdale,
1/2 lingurita coriandru,
20 g ghimbir proaspat,
1 catel usturoi,
2 linguri de ulei,
piper alb macinat,
sare dupa gust,
400 ml supa de pui(sau din cub),
Mod de preparare:
Orezul se alege si se spala, dupa care se fierbe in supa de pui.Se taie ananasul in doua si se scobeste, iar fructul rezultat se taie cuburi.Intr-o tigaie, in ulei incins, adaugam usturoiul, ghimbirul proaspat razuit pe razatoarea fina. Ardeiul se taie cuburi si se adauga la usturoiul din tigaie alaturi de sunca taiata felii si de migdalele oparite(le oparim pentru a indeparta mai usor coaja) si taiate felii, pentru cateva secunde.Se amesteca cele de mai sus cu orezul fiert si bucatile de ananas taiate, se condimenteaza cu coriandru, piper alb si sare dupa gust.Se lasa la racit apoi se umplu jumatatile de ananas.
Se servesc reci.
Comentarii recente
Mihai
06/06/2013 at 21:02Am vazut in magazine fulgi de migdale (curatate de coaja). Crezi ca mai este necesar sa ii oparesc sau ii pot pune la final asa cum sunt? Multumesc.