Limba cu sos de smantana este o salata simpla de preparat. La noi este una din salatele preferate ce nu lipseste niciodata la mesele de Craciun sau Revelion.
Speram sa va fie pe plac si sa incercati si aceasta reteta. Cu siguranta va fi pe placul vostru. In curand revenim cu reteta in format video.
Alte idei cu salate gasiti mai jos!
Sa vedem acum de ce ingrediente avem nevoie.
Limba cu sos de smantana – Ingrediente
2-3 bucati limba porc sau vitel (vita)
500 gr smantana,
2 oua
ulei,
1 foaie dafin,
3 catei usturoi,
1 lingurita piper boabe,
1 lingurita mustar,
sare, piper alb, dupa gust ;
Limba cu sos de smantana – Preparare
Limba se spala si se pune la fiert impreuna cu 1 lingurita sare, piper boabe , cateii de usturoi si foaia de dafin. Lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor limba.
Se scoate in acest moment se lasa un putin la racit , apoi se curata de pielita si se feliaza subtire.
Din galbenusurile de ou impreuna cu mustarul facem o maioneza. Cand e gata adaugam la maioneza, smantana , condimentam cu sare si piper alb dupa gust.
Turnam acest sos de smantana peste feliile de limba si dam totul la rece pentru aproximativ 1 ora. Se poate servi ca si aperitiv cu paine proaspata, dar si cu paine prajita. Se poate servi la mic dejun, la pranz sau la cina! Cand aveti pofta, in orice moment al zilei!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
mirela
25/01/2011 at 13:27o bunatateee,sunt ani de zile de cand nu am facut,,,,dar cum mi-ai facut pofta am sa fac curand….pupp!!!
Iulia
25/01/2011 at 14:00Vai ce bun trebuie sa fie! Imi place limba dar nu am mai mancat de ani buni. Ce pofta mi-ai facut!
bucatariamoraritei
25/01/2011 at 15:26Delicioasa! Te superi daca o preiau candva si la mine? Ma gandesc sa ma axez pe mancaruri care merg la dieta (sunt la cura acum) si asta merge de minune!
Leila
25/01/2011 at 22:58Asa e … e foarte bun . Daca ar fi sa aleg intre un gratar si limba ,sigur as opta ptr a doua varianta 🙂
Leila
25/01/2011 at 22:59Iulia , te invit la o portie 🙂
Leila
25/01/2011 at 23:03„Morarita” mea draguta 🙂 crezi ca tu nu mi-ai facut pofta cu crapul acela sarbesc :)) …. Daca imi permiti un sfat 🙂 inlocuieste smantana cu iaurtul si incearca sa faci o maioneza din faina de soia 🙂 asa sigur ai voie la limbuta 🙂
Pupice ! si iti tin pumnii sa reusesti in lupta cu kilogramele .Cu siguranta vei reusi !
Leila
25/01/2011 at 23:05Era sa uit 🙂 poti sa o preiei linistita
ama
26/01/2011 at 11:37offf de cand nu am mai mancat limba. neaparat iau si eu una cand gasesc si o gatesc asa 😀
Anonymous
02/06/2011 at 13:02Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , am inundat tastatura .
Tot Diana.