Maioneza de post din aquafaba sau mai pe romaneste- maioneza de post din zeama ramasa din conserva de naut.
Nu stiu daca ati aflat pana acum, dar zeama ramasa din conserva de naut pe care de obicei o aruncam, este varianta vegetala a albusului de ou.
Ce este Aquafaba?
Este zeama din conserva de naut, este concentarata si cu o consistenta asemanatoare cu albusul, din ea putandu-se obtine prin batere cu mixerul o spuma asemanatoare cu albusul batut.
Se poate folosi la maioneza, asa cum am folosit-o si eu dar si la deserturi.Se poate face din ea bezele, pavlova, mousse chiar si chec de post.
Nu se simte deloc gustul de naut, seamana foarte bine cu maioneza obisnuita.
Maoineza de post
Eu am pregatit aceasta maioneza de post pentru o salata de cartofi. Doar daca sunteti alergici la oua sau doriti sa scadeti consumul lor, puteti sa o folositi chiar si in salata de boeuf.
Nu e prima data cand fac aceasta maioneza, am facut-o de cateva ori insa nu am reusit sa v-o arat si voua.
Dar iata ca a sosit momentul fiindca Sun Food, al caror conserve sanatoase le cunoasteti deja, ne-a provocat sa pregatim o reteta in care sa folosim apa din conserva de naut.
Si iata ce a iesit!! Va recomand sa o incercati, e grozava!!
Maioneza de post din aquafaba-Ingrediente
80 ml zeama din conserva de naut Sun Food -aquafaba
280 ml ulei
o lingurita mustar
un praf de sare
usturoi granulat, dupa gust
chili, dupa gust
Maioneza de post din aquafaba-Mod de preparare
In vasul cilindric de la mixerul vertical punem aquafaba, uleiul, sarea, usturoiul granulat, mustarul si chili.
Introducem mixerul vertical (pasatorul) si mixam pana obtinem o maioneza pufoasa si omogena.
Eu am folosit-o intr-o salata de cartofi, de post.
O putem folosi la oricare din mancarurile in care folositi maioneza obisnuita din oua.