Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Maioneza rapida gata intr-un minut

Maioneza rapida gata intr-un minut


Cu totii stim maioneza clasica din galbenus crud si fiert, amestecata cu lingura intr-un singur sens in care se pune uleiul in fir subtire ca sa nu se taie.
Trebuie sa va spun insa ca nu am mai facut-o de foarte multa vreme, mai exact de cand am descoperit maioneza rapida gata intr-un minut.
Desi fac mereu aceasta reteta, se pare ca pana acum nu si-a gasit locul si in site, insa acum nu a mai scapat fiindca BLENDER-UL DE MANA HEINNER HHB-DC1000SSBK este aparatul perfect fara de care nu poti pregati aceasta maioneza.
Este un aparat cu o putere de 1000W, viteza variabila+turbo, este usor de manevrat, ocupa putin spatiu si are multe functii pe care le folosim frecvent in bucatarie.
– Cu blenderul de inox putem pregati de la maioneze, supe creme, la sosuri de legume sau alte preparate delicioase.
– Cu telul si cana gradata putem face creme si frisca sau blaturi pufoase pentru prajituri.
– Cu tocatorul putem marunti rapid legume pentru mancaruri delicioase.

Blender Heinner

Va las mai jos doua retete pe care le puteti pregati cu ajutorul acestui aparat !!


Maioneza rapida gata intr-un minut- Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 280 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lg zeama de lamaie
  • sare
ingrediente maioneza rapida


Maioneza rapida gata intr-un minut- Reteta video


Cum pregatim maioneza rapida

Pentru aceasta reteta eu am folosit ingredientele la temperatura camerei, insa puteti folosi si oua direct din frigider, nu afecteaza cu nimic prepararea ei.
Se pun ouale intregi in paharul blenderului, daca nu aveti un pahar ca acesta puteti folosi un borcan, ideea e ca vasul sa aiba diametru un pic mai mare decat piciorul blenderului si peretii inalti.
Peste oua se pune sarea, zeama de lamaie si uleiul.

preparare maioneza


Se introduce blenderul vertical astfel incat sa atinga fundul paharului.
Se porneste mixarea fara a misca blenderul pret de 20 secunde, apoi pe masura ce maioneza incepe sa capete consistenta se ridica usor cu miscari usoare de jos in sus pana ce tot uleiul este incorporat si maioneza devine omogena.
Tot procesul nu depaseste mai mult de 1 min. Pentru exemplificare puteti urmari video de mai sus, am alas sa il las sa mearga in intregime pe perioada de mixare.
Dupa preparare se pune intr-o caserola cu capac ermetic si se poate folosi in mancarurile dorite. Poate fi pastrata la frigider maxim o zi, e de preferat sa fie folosita pe loc. Faptul ca se face extrem de usor nu este cazul sa o pregatim in avans.
Fiind din oua intregi este o maioneza mai light decat maioneza clasica doar din galbenusuri.

Maioneza rapida gata intr-un minut

Cum putem face sos de maioneza


Aceasta maioneza poate fi asociata si cu alte ingrediente- usturoi proaspat sau fulgi, fulgi de chilli, boia iute sau dulce, piper macinat sau ierburi aromatice, astfel rezultand un delicios sos de maioneza.
Pentru prepararea sosului trebuie doar sa adaugati in paharul blenderului pe langa ingredientele de baza pentru maioneza si ingredientele enumerate mai sus in functie de intrebuintarea lui.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram