Ingrediente :
4-5 catei usturoi
zeama de lamaie
1 lingurita sare
2 lingurite pasta gulyas dulce (daca nu aveti se poate pune 1/4 lingurita boia dulce sau pasta de ardei)
ulei
400 gr smantana
Preparare:
Usturoiul il pisam (sau dam pe razatoarea fina ) adaugam la el 1 lingurita sare si apoi cu circa 100 ml ulei il frecam pana devine ca o maioneza (uleiul il adaugam treptat).Punem usturoiul frecat intr-un vas , adaugam la el zeama de la o jumate de lamaie si 2 lingurite de pasta de gulyas dulce si cei 400 gr de smantana. Amestecam totul bine si putem servi la orice friptura. Acest tip de mujdei nu este atat de tare ca si mujdeiul clasic.
Comentarii recente
Anonymous
24/07/2008 at 10:22E foarte bun acest mujdei, dar daca se mai adauga in el o rosie coapta si 2 ardei copti taiati marunt, e extraordinar.
Leila
24/07/2008 at 10:25Anonim , multumesc pentru idee . Cu siguranta am sa incerc si aceasta varianta .
Eduard
24/09/2009 at 13:08De asemenea, se poate pune marar, care se bate impreuna cu usturoiul pana ce acesta devine o pasta foarte fina la care se adauga zeama de lamaie, iar apoi uleiul ca la maioneza. Dupa ce „maioneza” se leaga suficient de bine, se adauga smantana, iar apoi se aduce la consistenta dorita completand cu iaurt, fara nimic altceva. Eu folosesc acest mujdei in special la peste.
Leila
24/09/2009 at 22:33Eduard , iti multumesc am sa incerc si varianta cu marar .Cata smantana adaugi daca pui si iaurt ?
Mersi anticipat .
Pete Barbu
30/04/2014 at 19:21ma crezi ca in timp ce citesc retetele tale efectiv simt mirosul lor??mmmmmmmmm 😀
LoredanaCarp
08/05/2014 at 16:25🙂 Ne bucuram ca retetele noastre starnesc astfel de reactii 🙂