E toamna si ne bucuram din plin de roadele ei. Piata este plina cu legume proaspete numai bune pentru tot felul de bunatati.
Si fiindca temperaturile au scazut, o salata calda care sa iti incalzeasca ziua ar fi binevenita.
Astazi am ales sa pregatesc o salata cu naut, conopida si sos tahini – o combinatie reusita de conopida crocanta coapta in cuptor cu naut picant si un sos catifelat cu tahini, usturoi si zeama de lamaie.
Nu cred ca mai este nevoie sa va spun cat de bun este nautul, l-am descoperit acum mult timp si pot sa va spun ca m-am indragostit de el.
Daca esti in criza de timp si nu ai cand sa gatesti dar ai in casa conservele de naut de la Sun Food, poti sa spui ca problema este rezolvata .
In cateva minute poti pregati o masa sanatoasa si gustoasa. Poate fi folosit in foarte multe salate, supe chiar si in sandvisuri.
Humusul este reteta cea mai la indemana, aveti mai jos doua idei!!
Click pe titlul de pe imagini pentru a vedea retetele !!
Daca ati folosit conopida doar in muraturi, acum e timpul sa o incercati si in aceasta salata alaturi de naut si sos tahini .
Veti fi surprinsi cat e de gustoasa, merita sa o incercati!!
Salata cu naut crocant si conopida coapta- Ingrediente
- 2 portii
Conopida coapta - o jumatate de conopida
- o ceapa rosie
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare si piper
- patrunjel proaspat
Naut picant - o cutie de naut Sun Food
- 2 linguri ulei de masline picant
- o lingurita praf de usturoi
- o lingurita boia afumata
- sare
Sos Tahini - 2 linguri tahini
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri apa
- 3 catei de usturoi
- un varf de lingurita chimen macinat
- piper macinat
- sare dupa gust
Salata cu naut, conopida si sos tahini- Mod de preparare
Conopida se desface in buchetele mici, se clateste sub jet de apa si se lasa sa se scurga bine sau se usuca tamponand cu prosoape de hartie.
Se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei de masline.
Se aseaza pe hartie de copt, se pune alaturi si rondele de ceapa rosie stropite cu ulei si condimentate cu sare si piper.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C si se coace cate 15 min pe fiecare parte sau pana ce conopida devine frageda si se rumeneste usor.
Cat timp conopida si ceapa e in cuptor se pregateste nautul crocant si sosul de tahini.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga boabele de naut scurse bine de zeama, boiaua afumata, sare, piper si praful de usturoi. Se gateste pe foc moderat 4-5 min pana ce nautul devine usor crocant.
Intr-un blender se pune pasta de tahini, zeama de lamaie, apa, usturoiul si condimentele si se mixeaza pana devine un sos omogen.
Legumele calde se pun intr-un castron, se adauga sosul tahini dupa gust, patrunjelul si se amesteca usor pana ce sosul imbraca legumele .
Se serveste imediat cu mare pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!