INGREDIENTE:
300 g ciuperci champignon (din conserva),
3 oua,
250 ml ulei,
250 g smantana,
2 catei usturoi,
1/2 legatura patrunjel verde,
2 linguri zeama lamaie,
sare,
piper alb macinat,
PREPARARE:
Ciupercile se taie marunt.Patrunjelul verde se toaca fin. Punem la incins 1 lingurita de ulei si calim usturoiul pisat . Lasam deoparte usturoiul si trecem la urmatoarea faza. Preparam o maioneza din cele 3 galbenusuri de ou si 250 ml ulei. La maioneza adaugam ciupercile taiate marunt, patrunjelul tocat si usturoiul calit. Adaugam smantana si amestecam . Condimentam cu sare si piper dupa gust si la final adaugam zeama de lamaie .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Iulia
08/09/2011 at 10:24Ce pofta mi-ai facut cu reteta asta!
fantezie in bucatarie
08/09/2011 at 15:24interesanta reteta!!o zi buna!!!
Leila
08/09/2011 at 18:59Simpla si usur de realizat 😉 O seara placuta sa aveti :*
maria elena
08/09/2011 at 19:20Da chiar, simpla si apetisanta!
pansy
08/09/2011 at 22:58n-am facut inca salata de ciuperci cu ciuperci prajite,dar am sa incerc.da’ce-mi place cocotzica ta cu coada!
Anonymous
14/02/2012 at 18:06asa o fac si eu dar intr`o zi am uitat de usturoi si am pus ceapa.. nu`i asa de buna cu ceapa..dar e superrrrr. sunt rodica din cluj dar ma semnez anonim..
Leila
15/02/2012 at 01:57Se mai intampla sa omitem cate ceva din reteta apoi la sfarsit ne dam seama de greseala dar vorba aceea : Din greseli invatam cu totii 🙂
Pupice , Rodica !
Anonymous
15/02/2012 at 08:42pina acum nu demult il intrebam pe sotul meu si copii : ce sa fac de mincare pe azi???raspunsul lor ear ..fa ce vrei tu… no stai acum . dimineata ma uit la voi si imi dati inspiratia zilei…azi fac un pireu de cartofi cu friptura de porc si mai am supa cu galuste si fac un malai .. ca bunica(reteta voastra)
sunt rodica .. va pup si va multumesc pentru retete
Leila
15/02/2012 at 09:49Cred ca e o problema universala ceea ce imi spui tu , Rodica :))) Parca ii vad pe ai mei …. :))) Sa ai spor !
Anonymous
06/07/2012 at 12:05Buna ziua. Daca as trage la tigaie in putin unt ciupercile, ar fi incorect?
Lory
06/07/2012 at 13:16Eu zic ca ar merge si asa 🙂 da nu le tai lame ci mai mult cubulete iar cand le scoti din cratita sa le pui pe un prosop de hartie sa absoarba surplusul de grasime.
Anonymous
12/09/2012 at 16:07DAr cum stau prinse una de alta/ una peste alta? nu se desfac?
le prindeti cu ceva (scobitori)/
sunt Madalina Matei
corina bird
02/03/2021 at 22:21In comunism mama n-avea problema „ce sa fac de cina” ci „cu ce sa fac cina”.
Loredana
07/03/2021 at 15:37Din pacate cred ca si acum sunt foarte multi care isi pun aceasta intrebare….