Luna aceasta am incercat sa imi pregatesc cat mai multe mancaruri fara carne. O alegere inspirata fiindca am constatat ca ma simt mult mai bine daca o consum doar de vre-o doua ori pe saptamana si atunci in cantitati mici.
Salata de linte cu dovleac copt este una dintre retetele ce am pregatit-o de cel putin 3 ori pana sa apuc sa scriu reteta. Imi place mult, e o combinatie pe care o ador si pe care v-o recomand sa o incercati.
Lintea nu prea este consumata constant la noi si mare pacat, fiindca are multe proprietati ce nu se regasesc in alte alimente.
Eu folosesc lintea din conserva Sun Food, conserve ce se regasesc in foarte multe retete din site.
Mai mute detalii despre conservele Sun Food le gasiti pe site-ul lor sau pe pagina de facebook unde gasiti si mai multe retete.
Mai jos gasiti alte doua retete in care am folosit lintea.
Salata de linte cu dovleac copt- Ingrediente
- pentru 2 portii
- o cutie linte verde Sun Food
- 600 g dovleac placintar
- 3-4 cepe salote
- 2 ardei rosii dulci
- o lingura de miere sau sirop de artar
- 2-3 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingurita seminte chimen (optional)
- sare
- piper
- patrunjel verde
Nota: Costul total al ingredientelor pentru realizarea celor doua portii de salata cu linte si dovleac copt este de 12 lei.
El poate sa difere in functie de unde sunt achizitionate ingredientele.
Cum pregatim salata de post cu linte si dovleac
Dovleacul se curata de coaja si seminte si se taie in felii subtiri de 1 cm .
Ceapa se curata de coaja si se taie in sferturi. Ardeii se spala si se taie in fasii. Usturoiul se curata de coaja.
Lintea se scurge de zeama, se clateste sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita.
*Cum pregatim ingredientele pentru salata de linte cu dovleac copt!!
Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun feliile de dovleac, ceapa, ardeii si usturoiul si se stropesc cu jumatate din dressingul format din zeama de lamaie, ulei, miere, sare si piper.
Se presara deasupra si semintele de chimen si se amesteca usor cu mana pana ce legumele sunt imbracate in dressing.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C timp de 20 min sau pana ce legumele incep sa se rumeneasca usor si dovleacul se patrunde usor cu furculita.
Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga deasupra lintea bine scursa, dressingul ramas si patrunjel tocat.
Se amesteca usor si salata de linte cu dovleac copt poate fi consumata.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!
Comentarii recente
mihaela gheorghiu
02/02/2020 at 13:55mmmm, sunt convinsa ca e delicios….am să încerc si eu.
Loredana
10/02/2020 at 08:14Recomand!! Intradevar e delicioasa!!