Cu aceasta reteta participam la Dulce Romanie – Provocarea lunii Iunie 2012
Ingrediente
200 gr naut
250 gr rosii cherry
o ceapa alba
sau
doua fire ceapa verde
o mana frunze de macris
3-4 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
sare
Mod de preparare
Nautul se pune la inmuiat in apa pentru cateva ore .
Se scurge, se spala in mai multe ape si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie bobul bine dar fara sa se sfarame.
Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se lasa la racit.
Intr-un castron amestecam boabele de naut fierte cu rosiile cherry taiate in doua sau patru in functie de marimea lor, cu ceapa taiata rondele si fasii din frunzele de macris.
Se stropeste salata cu un sos format din ulei de masline, sare, piper si zeama de lamaie .
Se serveste rece.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Lulu
11/06/2012 at 16:03Ce buna-i salatica,si sanatoasa;pup fetele!!
Lory
14/06/2012 at 09:32Lu;u intradevar e tare buna si sanatoasa 🙂
pupici:*
Mare Maria
13/06/2012 at 09:33O salata usoara si foarte sanatoasa! O zi buna!
Lory
14/06/2012 at 09:33Toate cele bune ,Maria:*
Multumim!!
felicia
02/01/2017 at 17:48imi spuneti va rog de unde luati macris, ca aici in Bucuresti nu exista in nici un market si nici la tarabe n piata ? cei de la tara poat au in gradini, dar la oras de unde, ca nu se comercializeaza nicaieri !
Loredana
06/01/2017 at 10:14Eu cumpar din piata, cand e sezonul.