Daca e sa punem pe masa miel neaparat aceasta Salata de sfecla rosie si hrean nu poate sa lipseasca. La noi in familie a devenit un obicei constant. Avem miel atunci obligatoriu trebuie sa pregatim si salata de sfecla.
Ani de zile am fiert sfecla initial, pana intr-o zi la piata am intalnit un domn mai in varsta care a intrat in vorba cu mine si m-a intrebat cum pregatesc eu salata. I-am spus ca fierb sfecla asa cum am invatat de la mama mea si o condimentez cu cele necesare.
Mi-a spus sa incerc varianta pe care mi-o zice el si ca am sa vad ca va fi mult mai buna. Mi-a explicat cum o pregatesc ei si anul acela am incercat si eu varianta dansului. Spun cu mana pe inima ca intr-adevar este mult superioara fata de salata ce o pregateam eu, desi timpul de preparare este mai indelungat se merita tot efortul.
Mai jos va prezentam si cateva idei cum sa vopsiti de Pasti ouale. Speram sa va fie pe plac.
In cele de mai jos va scriu reteta preluata de la acel domn si pe care de cel putin 15 ani o pregatesc an, de an.
Salata de sfecla rosie si hrean – Ingrediente
3 kg sfecla rosie
3 bucati hrean de marime mijlocie
otet, sare, zahar
Salata de sfecla rosie si hrean – Preparare
Sfecla se spala bine in mai multe ape dupa care cu prosop de hartie se vor sterge bine. Intr-o tava punem hartie de copt si asezam sfecla. Punem tava cu sfecla in cuptorul preincalzit unde le vom tine 2-3 ore pana se coc. Din cand in cand le incercam cu o furculita sa vedem daca se patrund usor. Daca furculita patrunde usor in sfecla inseamna ca sunt coapte si putem sa le scoatem.
Timpul de coacere depinde si de marimea sfeclei pe care o avem. Cu cat sunt mai mari cu atat timpul de coacere este mai mare. Eu prefer sfecla mai marunta, cam de marimea unui pumn.
In timp ce sfecla se coace curatam hreanul si il spalam. Il uscam cu prosop de hartie si il dam re razatoarea mica. Este un proces anevoios, dar ne punem ochelari, masca si pana la urma ii dam de capat.
Sfecla dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se curata. Razuim pe razatoarea mare bucatile de sfecla coapte si le amestecam cu hreanul razuit. Dupa ce am amestecat cele doua ingrediente adaugam otet, sare si zahar dupa gust. Nu dau cantitati fixe, fiecare potriveste gustul acestei Salata de sfecla rosie si hrean dupa gustul lui.
Unora le place mai acra, altora le place mai dulce sau mai sarata. Mai jos va prezentam cateva fripturi de miel alaturi de care salata merge foarte bine.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!