3 buc vinete
150 ml ulei
1 lingurita mustar claic
1 lingurita sare
1 ceapa mica razuita
2 linguri ulei
2 catei usturoi (facultativ ,pentru cine doreste)
Preparare :
Pe o plita (bine ar fi daca vanetele ar fi coapte pe jar de carbuni )coacem vanetele si apoi le curatam . Pe un tocator le tocam marunt cu un cutit ( se pot pune la tocat si in robot sau masina tocat ) . Ceapa o razuim pe razatoarea fina si o calim pe 2 linguri de ulei. Din 2 galbenusuri de ou , 1 lingurita sare si 1 lingurita mustar ,cu mixerul facem o maioneza adaugam treptat cei 150 ml ulei(mixerul va fi dat la viteza maxima). La maioneza adaugam ceapa calita , vanetele tocate si daca dorim usturoiul pisat sau razuit (facultativ se pune ) .Amestecam totul bine , mai potrivim de sare daca e nevoie . Servim salata pe paine cu rosii sau castraveti , dar la fel de bine o putem folosi pentru umplutura la rosii sau ardei grasi .
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
Dumitru Cornelia
26/09/2013 at 09:37Am gasit pina acum destule retete in care la rubrica Preparare gasesc ingrediente care nu se gasesc la rubrica Ingrediente (ex. 2 galbenusuri), sau se gasesc la Ingrediente dar nu se gaseste la Preparare (ex. Cozonac cu cacao – coaja rasa de la o lamaie), etc.
LianaFilipas
26/09/2013 at 12:34Buna Cornelia. Multumim pentru atentionare . O sa corectam. Nu intentionat am omis din graba poate s-au strecurat aceste erori. Daca mai gasesti si altele am fi bucuroase daca ne tragi de maneca. O zi frumoasa iti dorim !