Salata din Orez Negru cu Spanac si Piept de Pui.Salata cu spanac, salata cu orez, salata cu piept de pui.
Luna aceasta am fost invitate sa participam la campania-Mananc Responsabil – Retete gustoase pentru persoanele cu nevoi speciale de alimentatie.
O campanie initiata de AlimenteSpeciale.ro si sprijinita de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinari.
#ManancResponsabil are drept scop tragerea unui semnal de alarma asupra problemelor de alimentatie din Romania, educarea persoanelor care au un anumit regim special de alimentatie, acces la retete usoare si la indemana oricui, dar la fel de gustoase ca si cele recomandate într-o dieta normala.
Eu am ales sa va prezint o Salata din orez negru cu spanac si piept de pui ce poate fi consumata atat de cei ce au intoleranta la gluten dar si de catre bolnavii de diabet.
Salata din Orez Negru cu Spanac si Piept de Pui-Ingrediente
100g orez negru bio
200 g piept de pui
100 g mazare verde, congelata sau proaspata
100g baby spanac
25g nuci caju crud
3-4 capsuni
2 linguri cepsoara proaspat tocata
2 linguri de suc de portocale
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite de otet balsamic alb
2 lingurite miere de albine sau indulcitor natural
1/2 lingurita ghimbir ras
2 linguri ulei de orez
sare de himalaya dupa gust
Salata din Orez Negru cu Spanac si Piept de Pui-Mod de preparare
Orezul se pune la fiert in 250 ml apa cu sare.Se fierbe pana ce apa scade, fara a amesteca, apoi se acopera si se lasa in abur timp de 15 min.
Inainte de folosire se amesteca usor cu o furculita.
Mazarea se fierbe 5 min in apa cu sare apoi se scoate in apa rece cu gheata pentru a-si pastra culoarea verde.
Separat, pregatim dressingul.
Intr-un recipient cu capac(borcanel) punem sucul de portocale, de lamaie, otetul balsamic alb, mierea sau indulcitorul natural (daca salata o pregatim pentru o persoana cu diabet), ghimbirul ras, sarea si uleiul de orez.
Atasam capacul si agitam borcanelul pana la omogenizare.
Pieptul de pui pregatit la grill, se taie felii potrivite, se amesteca cu frunzele de spanac, cepsoara tocata, nucile caju, mazarea si orezul racit.
La final se adauga dressing-ul , capsunii taiati felii si se amesteca usor.
Se serveste imediat.
Comentarii recente
Cardinal
11/06/2015 at 20:41O reteta sanatoasa si gustoasa!
jobmed
18/08/2015 at 15:05pare foarte buna, mai ales ca mancam cu |privirea|