Telemeaua de vaca, in saramura- marca Delaco este cu adevarat un produs fantastic.
O branza cremoasa dar ferma la atingere, gustoasa si potrivit de sarata. Ea poate fi consumata ca atare sau poate fi folosita la placinte, coltunasi, in salate sau alte retete.
Fiindca este atat de buna, eu am ales sa o folosesc in locul branzei feta in salata greceasca, alaturi de legume proaspete din gradina- rosii gustoase din mai multe soiuri, castraveti fragezi si ardei gras, ulei extravirgin de masline, masline kalamata si oregano.
Este o reteta traditionala greceasca ce mai poarta denumirea de salata Horiatiki. Ea difera de la o zona la alta, in unele locuri din Grecia se mai foloseste pe langa ingredientele de baza si capere sau dressing cu zeama de lamaie sau otet din vin.
Este o salata de vara, gustoasa, sanatoasa, hranitoare ce poate fi consumata in orice moment al zilei.
Cantitatile date de mine sunt pentru doua portii generoase.
Salata greceasca- Ingrediente
500 g rosii de gradina, mai multe soiuri
200 g branza telemea in saramura -Delaco
2-3 castraveti
o jumatate ardei gras galben
o ceapa rosie
14-15 masline
50 ml ulei de masline extravirgin
oregano uscat
sare
Cum pregatim salata greceasca?
Se poate folosi un soi de rosii sau mai multe, ideea e ca trebuie sa fie de gradina ca salata sa iasa foarte gustoasa!!
Legumele se spala foarte bine cu apa rece si se usuca cu prosoape de hartie.
Rosiile si ardeii se taie in felii potrivite, ceapa pestisori si ardeiul in felii subtiri.
Se pun toate intr-un castron incapator, se adauga putina sare, oregano, maslinele si uleiul de masline.
In acest moment branza feta- telemeaua(in cazul meu ) se poate adauga taiata in cubulete sau se poate pune in bucata intreaga desupra fiecarei portii de salata.
Se stropeste cu ulei extravirgin de masline si oregano uscat, si salata poate fi consumata cu mare pofta!!
Pofta Buna!!