Ciorba a la Grec este una din preferatele noastre care se gateste foarte des la noi. Si alte ciorbe preferate mai avem, dar aceasta ocupa un loc fruntas printre altele. Sper sa va fie si voua pe plac si sa o incercati cu toata increderea. In cartea de bucate avem si alte retete cu Supe si Ciorbe, va invitam sa le rasfoiti. Veti gasi supe si ciorbe gatite in zona Ardealului, dar si ciorbe din Moldova. De ce din doua zone diferite ale Romaniei? Va raspund eu la aceasta intrebare… .
Suntem doua Bucatarese Vesele pe acest blog, una din Ardeal si cealalta din Moldova. Deci concluzia este ca la noi veti gasi supe si ciorbe din doua regiuni, asa ca aveti din ce alege.
Ciorba a la Grec – Ingrediente
400 g carne pui ( aripi, spate, gaturi )
300 g smantana
2 galbenuse ou
1 morcov mai mare
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 lamaie
sare
patrunjel verde
orez
50 g unt sau margarina rama
(din cantitatile descrise mai sus am obtinut cca 3 l de supa )
Ciorba a la Grec – Preparare
Morcovul si patrunjelul il curatam, spalam si il taiem rondele. Untul il punem la incins si calim morcovul si patrunjelul, apoi stingem totul cu apa. Punem in vas si ceapa pe care o dam pe razuitoarea fina si lasam sa dea un clocot.
Adaugam si bucatile de carne, si condimentam cu sare. Cand carnea e fiarta de jumate adaugam si un pic de orez. Cand e fiert si orezul punem zeama de la o lamaie si intre timp pregatim maiaua pentru dres ciorbica.
Amestecam 2 galbenusuri cu smantana la care adaugam treptat din supa fierbinte si apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot.
Ciorba a la Grec, o ciorba delicioasa !
Cui ii place ciorba a la grec mai acra, poate sa mai adauge zeama de lamaie. Va invitam sa va alaturati si la pagina nostra de Instagram !
Pofta Buna !
Comentarii recente
maria
10/04/2008 at 17:26Foarte buna ciorba a la grec.
Je
27/07/2016 at 11:31Ce-i acela „rama”? Cin modul de preparare am inteles ca ar fi ceva de gen masculin. Am cautat in dex unde nu scrie nimic din ce este comestibil.
Loredana
03/08/2016 at 15:21Rama e o margarina.Da o poti inlocui cu unt 82%grasime