Suna ciudat poate pentru unii aceasta Ciorba cu Gogosar Murat, dar nu trebuie sa judecati imediat gresit acest fel caci este o ciorba de post chiar foarte buna si aromata. Asa am zis si eu la inceput cand am auzit ingredientul din care se prepara, dar mai apoi cand am preparat-o mi-am schimbat radical parerea si este una din ciorbele de post preferate.
Speram sa va fie pe plac si sa incercati si voi aceasta reteta. In sectiunea Retete de Post veti gasi multe alte retete care credem noi va vor fi de folos in posturile de peste an.
Ingrediente Ciorba cu Gogosar Murat :
1 ceapa de marime medie
3 catei usturoi
1 morcov (mai mare)
1 radacina patrunjel
1 legatura mica patrunjel verde
1-2 fire leustean verde (sau uscat 1 lingurita)
3-4 cartofi mai mari
2 gogosari murati
1 lingurita bors magic(praf de la pliculet, sau 1/2 cana bors proaspat sau zeama de la 1/2 lamaie)
sare, ulei
Preparare Ciorba cu Gogosar Murat:Curatam toate legumele. Dam pe razatoarea fina ceapa si usturoiul. Morcovul si patrunjelul il taiem rondele iar cartofii cubulete. Pe 50 ml ulei calim ceapa si usturoiul razuit, marcovul si patrunjelul taiat rondele.
Stingem cu 2 l apa rece si cand da in clocot adaugam gososarii murati taiati cubulete, cartofii si lasam la fiert. Cand sunt fierte potrivim de sare si lasam sa mai fiarba circa 5 minute. Acrim cu borsul sau zeama de lamaie, lasam sa dea un clocot si presaram cu frunze de patrunjel tocat si leustean.
[amd-yrecipe-recipe:115]
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Zina Rebeleanu
26/09/2017 at 07:37Sunteti foarte bune la gatit ardelencele mele dragi,ma inspir uneori din bucataria voastra gustoasa si va felicit
Liana Liana
15/10/2017 at 20:01Multumim !