Ciorba de burta falsa este o ciorba ce seamana aidoma la gust cu ciorba de burta doar ca am folosit in loc de smantana un iaurt dietetic de 0,1% si in loc de burta am folosit snitele de soia.
Stiu ca multi dintre voi sunteti impotriva produselor de soia, dar mie imi plac si chiar sunt incantata mai ales de produsele de la Inedit. Nu este reclama la aceasta firma ci chiar dintre toate produsele de soia cele mai bune din punct de vedere calitativ sunt ale lor. De multe ori cand am pofta de ciorba de burta ma apuc si pregatesc aceasta reteta. In una din zile mi-am pus si la job un sufertas cu ciorba de burta falsa si am servit colega de birou cu ea.
M-a intrebat ce ciorba este iar eu i-am raspuns ca este ciorba de burta. Nu a dat semne ca nu ar fi ciorba de burta si a continuat sa guste ciorbita mea cu placere. Concluzia este ca daca gatesti bine soia, nu se poate sa nu iti iasa ceva delicios. Va invit sa incercati si voi aceasta varianta de Ciorba de burta falsa. Va asteptam si cu alte Retete cu soia !
Ingrediente Ciorba de burta falsa:
1 pachet mic de snitele de soia Inedit
450 g iaurt dietetic (0,1%)
2 galbenusuri
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa mica
75 ml ulei
5-6 catei usturoi
otet dupa gust
leustean cateva fire
sare dupa gust
Preparare Ciorba de burta falsa :
Intai de toate ne apucam sa pregatim soia. Punem apa cu sare la fiert si fierbem snitelele de soia timp de 10-15 minute de cand da primul clocot. Strecuram apoi lasam la racit snitelele de soia dupa care le taiem fideluta ca burta pentru ciorba de burta.
Curatam legumele dupa care le spalam in apa rece. Morcovii, patrunjelul se dau pe razatoarea mica. Ceapa se razuie pe razatoarea fina. Cateii de usturoi se piseaza.
Pe uleiul incins tragem morcovii si patrunjelul razuit. Adaugam apa circa 2 l-3l (in functie de cat de deasa vreti sa fie ciorba). Lasam sa dea in clocot, adaugam fidelutele de soia si condimentam cu sare dupa gust adaugand tot acum ceapa razuita si jumatate din cantitatea de usturoi pisat.
Lasam sa fiarba circa 10 minute. Intre timp pregatim maiaua cu care dregem ciorba. Galbenusurile se amesteca cu iaurtul dietetic si adaugam restul de usturoi. Intre timp punem in ciorba otet dupa gust si vreo 2 fire de leustean. Din zeama ce fierbe in continuare adaugam putin cate putin la maiaua de galbenusri si smantana pana o aducem la o temperatura apropiata ciorbei.
Turnam maiaua in ciorba si lasam sa dea putin in clocot. Oprim sub oala cu ciorba si servim fierbinte presarand deasupra leustean tocat marunt si ardei iute.
Pofta Buna ! Poate va intereseaza si reteta Ciorba de Burta Ardeleneasca !