Ciorba de burta
Ingrediente
1,5kg burta de vita
1kg oase cu maduva de porc
o telina mare
2 ardei grasi
2 morcovi
un pastarnac
un patrunjel
doua cepe
10 catei usturoi(pentru pus la fiert)
50 ml otet pentru la fiert
sare
pentru dres ciorba
3 galbenusuri
300 g smantana
Otet
Usturoi pisat
Mod de preparare – Ciorba de burta
Burta daca are un miros pronuntat de vita se pune cateva ore in apa amestecata cu otet pentru ai scoate mirosul. Eu folosesc oase cu maduva de porc fiindca cele de vita ii da ciorbei un miros pronuntat de vita si mie nu –mi place.
Burta spalata bine se pune la fiert impreuna cu oasele si se da in cateva clocote spumand zeama cu atentie. Dupa ce nu mai face deloc spuma deasupra adaugam toate legumele inclusiv sarea si otetul si se fierbe la foc mai mic (sa nu se tulbure zeama).Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ea) o scoatem din oala impreuna cu oasele , strecuram zeama iar peste ea punem burta pe care am taiat-o fideluta.Asezam din nou oala pe foc si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba.Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot..Se serveste la masa alaturi de usturoi pisat si otet pentru ca fiecare sa o asezoneze dupa gustul fiecaruia.
Comentarii recente
Laura
27/11/2008 at 20:59Lory, suuuper-pofta mi-ai facut cu ciorba ta de burta!!! 😛
Noi sintem fani! 😉
…si cu ocazia asta, vreau sa va si felicit, fetelor, pentru participarea voastra la concurs 🙂
V-am acordat cele 5 stelute care vi se cuvin! 🙂
Lory
28/11/2008 at 00:09Laura si ai mei sunt fani ciorba de burta:)
multumim de vizita si voturi 🙂
pupice
Anonymous
29/02/2012 at 13:53incercati sa puneti la ciorba ardei murat rosu este super si neaparat leustean bine inteles cui ii place.angela