Ingrediente
6 buc carne de curca
2 buc ceapa
un morcov
un castronel zarzavat pentru ciorba sau
3 rosii,2 ardei grasi
cimbru
o leg leustean
o leg patrunjel
sare
1 l bors de putina
taitei de casa dintr-un ou
Curca dupa ce am taiat-o am oparit-o si am curatat-o de pene.Pasarea astfel pregatita o trecem prin flacara de la aragaz dupa care o frecam cu o mana de malai.O spalam bine scoatem cu grija intestinele si o portionam dupa trebuinta.
Alegem bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand a dat in fiert curatam cu ajutorul unei palete spuma ce se formeaza deasupra.
Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras prin razatoarea de mere.Lasam sa fiarba pana ce carnea incepe sa se inmoaie putin dupa care adaugam zarzavatul pentru ciorbe de la borcan….asta in cazul ca preparati ciorba iarna si nu aveti la indemana legume proaspete(el contine: ardei gras,morcov,rosii,telina,frunze de patrunjel si leustean).Cat timp fierbe ciorba preparam taiteii de casa dintr-un ou si faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare.Ii taiem cu ajutorul unui cutit sau cu masina de facut taitei.
Adaugam taiteii in ciorba,iar cand acestia sunt fierti punem si borsul care in prealabil l-am incalzit bine.Definitivam gustul ciorbei cu sare iar dupa ce am oprit flacara adaugam in oala patrunjelul si leusteanul tocat marunt.
Pofta buna!!
Comentarii recente
MONONOKE KITCHEN
31/05/2010 at 19:22arata grozav, o mananci din ochi!
parca si simt mirosul…
pansy
31/05/2010 at 23:10foarte buna trebuie sa fi iesit cu taietei de casa.eu nu pun taietei in ciorba,da’tot bun cred c-a fost.
Lory
31/05/2010 at 23:31Pansy ai mei nu vor sa manance ciorba de pasare fara taitei de casa…asa ca ma conformez 🙂
Lory
31/05/2010 at 23:35MONONOKE KITCHEN ciorba din carne de curca,curcan are un gust deosebit..este preferata mea 🙂
Multumesc de apreciere
geta
01/06/2010 at 11:30minunata!mai ales cu taiteii!si ai mei tot asa sunt,nu conteaza ca e zama,supa,CIORBA…daca e animal de casa in ea,obligatoriu tre sa aiba taietei de casa!