Ciorba de fasole, reteta culinara. Ciorba din fasole uscata. Bors de fasole. Ciorba de fasole, de post. Bors de putina. Ciorba acrita cu bors. Supe, ciorbe de post.
Ciorba de fasole-Ingrediente
250 fasole pestrita uscata,
un morcov,
2 cepe,
cateva lg zarzavat pentru ciorbe ,
sau legume proaspete( rosii, ardei gras)
patrunjel,
leustean,
cimbru,
500 ml bors de putina,
sare,
ulei
Ciorba de fasole-MOD DE PREPARARE
Se alege fasolea, se spala in cateva ape apoi se pune la fiert in apa rece. Dupa cateva clocote se scurge apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte. Dupa ce a fiert cam 30 min si bobul de fasole a inceput sa se inmoaie, adaugam ceapa tocata marunt si morcovul tocat in cubulete mici. Fierbem in continuare pana ce fasolea e aproape fiarta. Adaugam zarzavat pentru ciorbe de la borcan, leusteanul si patrunjelul tocate marunt, cimbru si 2-3 lg de ulei, apoi potrivim de sare. Cand fasolea este fiarta se adauga borsul care in prealabil l-am dat intr-un clocot.
La final mai adaugam putin leustean sau se poate pune direct in farfurie.
Comentarii recente
sarah
15/11/2011 at 15:31ciorbita mea preferata!!!as renunta la orice alta ciorba pentru un bol cu ciorba de fasole cu leustean verde….si niste ceapa rosie:)
pupici
Antonina
15/11/2011 at 15:57Tare-mi place ciorba de fasole ! ce-i drept o prefer cu afumatura, dar fiind in post mai bine tac 😉 Ii mai pun si putina scortisoara in schimb.. tare imi place, hmmm ce pofta mi-ai facut!! zi faina!
Lory
15/11/2011 at 17:39Eheiii!! Sarah ai dreptate ce-ar merge cu o ceapa rosie :))mmmmm!!
Pup :*
Lory
15/11/2011 at 17:45Antonina ciorba cu afumatura e grozava rau!!Na, ca mi-ai facut pofta si mie :))Cu scortisoara nu am incercat 🙂 dar cu prima ocazie o testez:D
Zi faina si tie!!
Alexandra
15/11/2011 at 20:30Are cam tot ce iti trebuie ca sa te mentii energica in perioada asta.
Anonymous
19/06/2012 at 22:34Dar cei care locuiesc in USA, nu avem bors de putina…ce se poate inlocui in afara de sare de lamiie?????….
Lory
19/06/2012 at 22:48Mama la tara cand nu avea bors de putina mai acrea cu agurida (struguri verzi) sau cu prune verzi .Atat prunele cat si strugurii ii oparea in putina apa pana incepea sa se inmoaie .Apoi strecura apa si pasa prin sita cat se putea.Zeama rezultata iesea foarte acra si cu asta acrea ciorba de fasole sau cartofi .E mult mai buna decat cu sare de lamaie sau nu stiu ce prafuri 🙂
Anonymous
12/09/2012 at 13:33Cu Bors magic.Se gaseste la magazinele romanesti din SUA,sau pe internet.
Anonymous
29/09/2012 at 09:10cum as putea sa umplu bors? salutari din Austria
Elena