Ciorba de legume
INGREDIENTE:
o mana de pastai galbene
2 ardei grasi
1 gulie
1 dovlecel
4 cartofi
2 morcovi
1 ceapa
4 rosii
1 pastarnac
1 leg marar
1 leg patrunjel
1 lg leustean
o crenguta de cimbru verde
1 l bors de putina
3 lg ulei
Ciorba de legume
MOD DE PREPARARE:
Intr-o oala cu apa rece (cam 4 l) se adauga ceapa, morcovul, pastaile si pastarnacul si se pune la fiert la foc potrivit.
Cand a dat in primele clocote adaugam gulia si ardeiul gras.
Lasam sa fiarba cam 20 min dupa care adaugam dovlecelul si cartofii.
Cand cartofii sunt patrunsi adaugam si rosiile uleiul si potrivim de sare.
Punem si crenguta de cimbru si borsul de putina incalzit bine.
Inainte de a stinge flacara adaugam zarzavatul verde.
Se serveste atat calda cat si rece alaturi de un ardei iute.
Comentarii recente
sarah
13/09/2011 at 11:42foarte buna ciorbita.mai ales ca la mine ploua,ar merge o portie.pupicei
Anca
14/09/2011 at 00:13ce buanatate si ce aspecuoasa e
Anonymous
24/01/2012 at 17:50suntem amatori de ciorbe in special iarna sunt foarte bune
Lory
24/01/2012 at 21:28Ciorbele cu legume le pregatesc in special vara cand am la indemana tot felul de legume proaspete in special de prin gradina.Sunt mult mai gustoase decat cele cumparate de la supermarket iarna 🙂