Cum se prepara Ciorba de Miel in Ardeal.Ciorba de Miel cu smantana.Ciorba de miel dreasa. Ciorba de miel preparata dupa reteta bunicii. Cea mai buna ciorba de miel pe care ati mancat-o pana acum.
Ingrediente Ciorba de Miel:
800 g carne miel (gat, coada, coasta de miel )
4 morcovi,
2 radacini patrunjel,
1 telina de marime mijlocie,
1 legatura de ceapa verde,
500 g smantana,
4 galbenusuri de ou,
sare,
frunze tarhon proaspete ( sau tarhon uscat 3 lingurite + 2 linguri otet . Tarhonul uscat il punem la inmuiat in 2 linguri de otet pret de 1 ora),
2 maini bune de macris,
2 liguri mari unt pentru calit legumele
1 lamaie,
100 g orez,
Preparare Ciorba de Miel :
Se pun bucatile de miel la fiert in 6 l apa rece cu 1 lingura mare de sare, la foc mic si intre timp spumam dupa ce a dat in clocot. Morcovii, patrunjelul, telina (curatate si spalate) se taie felii si se calesc pe 2 linguri de unt si 1 lingura de ulei incins.La legumele calite adaugam si ceapa verde taiata rondele sa se inmoaie putin si ele (circa 2-3 minute).
Cand carnea e mai mult de jumate fiarta adaugam legumele calite si 100 g orez lasand sa fiarba mai departe la foc mic. Amestecam galbenusurile de ou cu smantana intre timp, tarhonul il maruntim(eu nu am avut tarhon proaspat si am facut o mica improvizatie ;am pus 3 lingurite de tarhon uscat la inmuiat in 2 linguri de otet pentru circa 1 ora si am obtinut o aroma cum nici cu tarhonul proaspat nu am obtinut ….), frunzele de macris le taiem fasii.
Daca carnea,legumele si orezul sunt fierte adaugam frunzele de macris, zeama de la o lamaie si lasam sa fiarba circa 2 minute de cand da din nou in clocot ciorba .
La galbenusurile amestecate cu smantana adaugam treptat din supa fierbinte sa aducem maiaua la aceeasi temperatura cu ciorbica, apoi o turnam in oala (astfel evitam branzirea smantanei…) ,adaugam si tarhonul tocat(in cazul meu cele 3 lingurite de tarhon inmuiat in otet ) lasand sa dea un clocot. Condimentam cu sare daca mai e nevoie si putem servi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Doina
15/04/2014 at 16:48Cu ce se poate inlocui macrisul?
bucatareselevesele
16/04/2014 at 08:05Daca nu ai macris nu folosesti nimic in locul ei. Paste Fericit !
Cornelia
10/10/2016 at 11:43Cu doua cani de bors, fierte separat si adaugate la sfarsit. Se mai da in cateva clocote si gata!
Costy
12/04/2023 at 22:33Daca am carne de ied, merge?
Liana Liana
16/04/2023 at 13:59Sigur.