O delicioasa Ciorba de perisoare vom pregati in cele ce urmeaza cu ajutorul masinii de tocat Heinner.
Heinner ne-a surprins din nou cu un cadou special, de data aceasta cu o masina de tocat carne Heinner Concept 1500 cu o putere de 1500 W, si un robot de bucatarie Heinner Facille 400 cu o putere de 400 W care s-au dovedit foarte eficiente la mine in bucatarie. La prepararea acestei ciorbe am folosit atat masina de tocat cat si robotul de bucatarie usurandu-mi astfel munca.
Si fiindca Heinner isi doreste ca si cititorii nostri sa aiba sansa sa testeze aceste produse, va asteptam luni 27 aprilie pe blog, la un concurs cu premii constand in electrocasnice oferite de Heinner!!!
Asa ca, fiti cu ochii pe noi si nu ratati acest concurs!!!
Varianta moldoveneasca o gasiti la Bors cu Perisoare de pui !
Ingrediente Ciorba de perisoare :
1 morcov
1 radacina patrunjel
½ telina mai mica
1 ceapa de marime mijlocie
2-3 rosii decojite si taiate felii
1 ardei gras
2 linguri ulei
1 legatura frunze leustean
400 g oase porc
bors dupa gust
sare dupa gust
Ingrediente pentru perisoare :
200 g carne de porc (pulpa de porc)
3 linguri orez
25 g faina
1 ou intreg
sare, piper dupa gust
patrunjel verde tocat
Preparare Ciorba de perisoare :
Se pun oasele de porc la fiert in apa rece cu 1 lingurita de sare si lasam la fiert circa 30-40 minute pana pregatim perisoarele.
Carnea se trece prin masina de tocat de doua ori impreuna cu 1 lingura de ceapa tocata.
Adaugam orezul spalat si scurs, 1 ou intreg, 1 lingura patrunjel tocat, faina, sare si piper dupa gust. Se ia cate o lingurita din compozitie se pune in palma udata cu apa rece si se da forma rotunda. Se vor forma toate perisoarele si le punem pe un platou, tava, fund de lemn.
Zarzavatul, ardeiul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si le calim pe 2 linguri de ulei sa isi dezvolte aroma.
Oasele cand sunt fierte se scot si completam cu apa pana la 2 l. Rosiile se decojesc se taie cubulete sau felii subtiri si le adaugam la supa impreuna cu legumele calite. Cand supa clocoteste din nou adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic acoperit 30-40 minute impreuna cu o frunzele de leustean. Potrivim supa intre timp de sare daca este nevoie si la final acrim cu bors dupa gust. Ciorba de perisoare se poate drege la final cu galbenus de ou amestecat cu smantana, dar se poate lasa si nedreasa. (La cantitatile date daca doriti sa o dregeti folositi 2 galbenusuri de ou si 300 g smantana. La amestecul de galbenus si smantana adaugati din ciorba fierbinte putin cate putin pana o aduceti aproximativ la aceeasi temperatura dupa care turnati in oala cu restul ciorbei si lasati sa dea un clocot, nu mai mult! )