Si uneori avem dezlegare la peste in Posturile de peste an asa ca ne permitem in acele zile si nu numai cate o portie de Ciorba de Peste. Nu sunt mare fan, si nici nu pretind ca este pregatita ca la carte, dar unora din familie le place astfel pregatita.
Personal imi place un alt fel de „ciorba”, vorba vine , mai bine zis o supa din 2-3 feluri de peste, dar merge gatita si din crap doar,este foarte picanta si cu boia de ardei, adica sa ii spun pe nume, Halaszle, reteta cu care am sa ma prezint nu peste mult timp, promit.
O alta varianta gatita de colega mea o gasiti la reteta Ciorba de Peste.
Ingrediente Ciorba de peste cu legume :
capurile curatate de branhii de la doi crapi(eu am indepartat si ochii, asta e! Fiecare cu pasarica lui …)
cateva bucatele de peste
3 morcovi
2 radacini patrunjel
½ telina
4 cartofi
500 g rosii
1 ardei iute
1 ceapa mica
2-3 linguri ulei
1 legatura leustean
1 plic mic cu Bors cu legume (eu am folosit bors cu legume fix pentru o oala cu ciorba de la Maggi, caci nu sunt multumita de borsul ce il gasesc in comert si adevarul este ca la noi in Ardeal nici nu prea gatim des cu bors, asa ca recurg de multe ori la acest bors cand avem pofta de ciorba )
Preparare Ciorba de Peste cu Legume:
Legumele curatate (morcov, patrunjel, telina) se taie cubulete si se calesc pe 2 linguri de ulei dupa care se stinge totul cu 3.5 l apa rece. Se fierb legumele de jumatate dupa care adaugam si pestele.
Condimentam cu sare, adaugam si rosiile decojite taiate felii sa fiarba impreuna adaugand tot acum si ceapa razuita pe razatoarea fina. Lasam sa fiarba pana carnea e fiarta de jumatate atunci adaugam si cartofii taiati cubulete. Adaugam felii de ardei iute si cand cartofii sunt fierti adaugam borsul Maggi cu legume.
Presaram cu leustean taiat, potrivim de sare daca mai e nevoie, lasam sa dea un clocot dupa care oprim focul. Nu ne mai ramane dect sa servim Ciorba de Peste!
Comentarii recente
trambulinesparta.ro
31/07/2015 at 14:49DA, nici eu cu ochii nu mă împac! În rest – OK!