Ingrediente :
500 g pipote si inmioare,
4 l apa,
4 morcovi,
2 radacini patrunjel,
1 ceapa razuita fin,
2 linguri unt ,1 lingura ulei,
5-6 catei de usturoi,
sare,
zeama de la ardei iute conservat in otet (dupa gust),
300 gr smantana,
3 galbenusuri de ou,
Preparare :
Pipotele si inimioarele le spalam in apa rece. Inimioarele le taiem in doua ca sa indepartam eventualele resturi de sange coagulat. Feliem pipotele si inimioarele dupa care le punem in apa rece la fiert impreuna cu 1 lingura sare. O spumam si o lasam sa fiarba la foc mic.
Morcovii si patrunjelul se curata ,spala,apoi ii taiem felii. 3 catei de ustoroi se piseaza, ceapa se razuie pe razatoarea fina si se adauga la legume, la calit. Punem 2 linguri de unt si 1 lingura ulei la incins si calim legumele.
Cand bucatile de pipote si inimi sunt mai mult de jumatate fierte adaugam la supa si legumele calite. Se mai potriveste supa de sare daca e nevoie. Cand legumele sunt fierte turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, puteti folosi zeama de la gogosari iuti ,ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot supa.
In acest timp pregatim maiaua pentru ciorba in felul urmator : intr-un vas punem 3 galbenusuri de oua, 3 catei de usturoi pisat ,apoi adaugam smantana. Adaugam cate putin la aceasta maia din supa fierbinte amestacand continuu pana se subtiaza si ajunge la temperatura supei ,apoi totul se toarna la ciorba .Lasam sa dea un clocot dupa care oala se ia de pe foc .
Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Beth
13/03/2012 at 10:42Très belle soupe un vrai délice!
Bisous
pansy
16/03/2012 at 19:26da’faine sunt vasele tale Lia,le-ai cumparat din romania?la ciorba asta trebuia sa-l chermi pe barbatu-meu!
Anonymous
06/10/2012 at 16:44am incercat ciorbita voastra de pipote si inimioare este super