Ciorba de vacuta. Cum se prepara ciorba din carne de vita. Ciorba de vacuta cu legume. Cea mai buca ciorba de vacuta. Costite de vita pentru ciorba. Ciorba de vacuta acrita cu bors de putina.
Ciorba de vacuta-Ingrediente
6 portii costita de vitel
2 morcovi
3 cepe verzi
o buc telina
2 ardei grasi
5 rosii
3 cartofi
o mana de pastai verzi
1 leg marar
1 leg patrunjel
1 leg leustean
1 lg pasta de tomate
500 ml bors de putina
1 ou
3 lg smantana
Ciorba de vacuta- Mod de preparare
Se pun costitele la fiert intr-o oala incapatoare cu apa rece.
Cand da in clocot se inlatura cu grija spuma formata si se mai lasa sa fiarba 20 min.
Se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, telina si ardeii grasi taiati cubulete. Se fierbe incontinuare la foc potrivit pana ce carnea este patrunsa bine.
Se adauga fasolea pastai taiata in bucati potrivite, rosiile tocate marunt si cartofii in cuburi mici.
Se potriveste gustul cu sare iar daca ciorba nu capata culoare de la rosii se mai adauga si pasta de tomate.
Aproape de final se acreste cu bors dupa care se drege cu oul batut amestecat cu smantana.
Se inchide focul si se adauga in oala mararul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Se serveste fierbinte cu leustean verde deasupra, alaturi de un ardei iute.
Comentarii recente
Alíz
31/05/2010 at 08:20Minunat! Si eu vreau o portie!
geta
31/05/2010 at 09:20leustean…mmmmm!ma inscriu si eu la o portie de ciorba,ma primiti?
zen1966
24/05/2012 at 15:10sigur esti in strainatate ..;acelasi reflex l am avut si eu….mmmm leustean!!!!!
Lory
28/05/2012 at 21:05Primim ,primim Geta 🙂
Zen cam toti din strainatate duc dorul leusteanului,a borsului de casa ….
Lory
31/05/2010 at 17:24Aliz ,Geta va servesc cu mare placere 🙂
Maria Edwards
30/07/2013 at 16:53F bune la toate,borsul nu se gasesc in america ori sa faca acasa dar cu ce? Pls comentati despre Borsul…thks !
Ciorba de Vacuta cu Rosii - Retete Culinare - Bucataresele Vesele
01/03/2017 at 12:02[…] recomand sa incercati si Ciorba de vacuta pregatita ca in Moldova de coleguta mea. Alte supe si ciorbe gasit in sectiunea de Retete supe si […]