Ciorba din carne de vitel, reteta ciorba. Ciorba de vita. Reteta ciorba cu carne de vita. Reteta ciorba. Retete cu carne de vitel. Reteta ciorba de vitel. Cum preparam ciorba din carne de vitel.
Trebuie sa recunosc ca nu gatesc prea des ciorba din carne de vitel, mie imi place foarte mult dar ai mei nu prea sunt fani si din cauza asta chiar ca nu am mai facut-o de mai bine de un an.
Totusi, spre surprinderea si fericirea mea, s-a mancat pana la ultima picatura, semn ca pe parcurs gusturile lor au inceput sa se schimbe, chiar am primit si laude 🙂
Ciorba din carne de vitel-Ingrediente
700 g antricot de vitel, cu os
2 morcovi
4 fire ceapa verde sau o ceapa uscata
un pastarnac mic
o bucata de telina
un ardei gras rosu mic
2-3 rosii
4 cartofi medii
1 l bors de putina
patrunjel verde
marar verde
leustean verde
un galbenus de ou
4-5 linguri smantana
sare dupa gust
Ciorba din carne de vitel-Mod de preparare
Legumele spalate si curatate se taie cubulete mici.
Carnea se spala, se indeparteaza de pe os si se portioneaza in mici cubulete.
Carnea si osul portionat se pun la fiert intr-o oala cu circa 4 l apa rece.
Cand a dat in fiert se indeparteaza cu grija spuma formata, se mai lasa sa fiarba cam 20 min apoi se apoi se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, telina, rosiile si ardeiul gras si sare dupa gust.
Se fierbe la foc mic pana ce carnea e patrunsa.
Adaugam cartofii taiati cubulete, verdeata tocata fin si mai fierbem pana cartofii sunt patrunsi.
Adaugam borsul incalzit si lasam sa dea intr-un clocot.
Mai adaugam sare daca mai este nevoie.
Amestecam smantana cu galbenusul de ou, desfacem cu putina zeama din ciorba, dam oala de pe foc si dregem ciorba cu amestecul de ou si smantana.
Presaram deasupra leustean tocat fin.
Comentarii recente
Litiu Petru
20/11/2016 at 11:53Apoi, fara sare, eu nu fac ciorba nici de loboda. Iar daca puneti legumele dupa ce ati spumat se vor face terci, ca vor fierbe mult si bine, pana fierbe vitelul.
Loredana
23/11/2016 at 19:26Sare se pune in ciorba…se pare ca am omis eu sa scriu .Cat despre legume, eu am specificat ca le adaug cam dupa 20 de min dupa ce am spumat carnea. Carnea de vitel e destul de frageda asa ca puse dupa 20 de min nu se fac terci 🙂
rosca anddrei
01/04/2017 at 10:59Cea mai buna ciorba de vita pe care am mancato vreodara
Loredana
05/04/2017 at 16:38Ma bucur ca v-a fost pe plac !! E si preferata familiei mele 🙂
Gigi
14/08/2017 at 14:11Hai Mersi,din Tg Mures
Marta
21/02/2019 at 05:15Could someone translate the recipe in English, I left Romania over 50 years ago and I have not spoken Romanian since. I can read a little bit but I don’t recognize some ingredients.
Thanks
Cornelia
26/10/2019 at 11:21700 g veal with bone
2 carrots
4 strands green onions or one dried onion
a small cockroach
a piece of celery
a small red pepper
2-3 tomatoes
4 medium potatoes
1 l little bag
green parsley
green dill
green Lovage
a yolk of egg
4-5 tablespoons cream
salt to taste