Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba pe oase de porc mistret- Ciorba Vanatorului






Ingrediente pentru 4 l ciorba:

1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita )
2 morcovi ,
200 gr mazare verde ,
200 gr pastai fasole verde ,
verdeturi (leustean , telina , ,eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe ) ,
3-4 rosii decojite si taiate cubulete, 1 ardei gras ,
circa 400 gr varza creata ,
4 linguri Bors Maggi cu legume ,pentru acrit ,
sare dupa gustul fiecaruia ,

Preparare :

Punem oasele de mistret dupa ce le-am spalat bine ,in 5 l apa rece intr-o oala pe foc si adaugam 2 linguri sare . Lasam sa fiarba la foc mic si intre timp spumam. Curatam morcovii si ii taiem cubulete .Cand carnea de pe oase e fiarta mai mult de jumatate adaugam morcovii taiati. Cand acestia sunt si ei fierti pe jumate adaugam mazarea, fasolea,ardeiul gras taiat cubulete si varza creata taiata fideluta . Lasam sa fiarba mai departe la foc molcom . Intre timp tocam verdeturile si decojim rosiile pe care le vom taia cubulete. Cand sunt legumele aproape fierte adaugam rosiile cu care le vom lasa sa fiarba inca aproximativ 10 minute, mai potrivim gustul cu sare daca e nevoie, dupa care adaugam Borsul Maggi cu legume (fiecare adauga cat vrea sa fie ciorbica de acra) cu care lasam inca 10 minute sa dea in clocot dupa care se presara cu verdeturile tocate marunt (de preferinta , leustean din abundenta si cateva frunzulite de telina verde).

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram