Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas


Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas, o supa specifica bucatariei unguresti. Mama o pregatea des si eu la fel o pregatesc familiei mele.

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas – Ingrediente
300 g carne de porc (poate sa fie si de vita),
200 g costita porc afumata (piept de porc sau ciolan afumat ),
2 morcovi,
1 patrunjel,
2 buc ceapa,
sare,piper,boia sau crema de gulyas,
4 rosii decojite taiate cubulete,

boabe de fasole alba aproximativ 2 cani
2-3 linguri verdeturi la borcan ,reteta o gasiti aici ,
ulei, sau o lingura de untura
ardei iuti (facultativ)

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas – Preparare :

Punem fasolea la inmuiat de cu seara pana a doua zi in apa rece.
Ceapa se taie marunt, taiem carnea si afumatura cubulete.
Taiem legumele .

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Punem ceapa la calit pe ulei sau untura, adaugam carnea ,afumatura apoi morcovii si patrunjelul ,rosiile decojite si taiate. Le calim pret de cateva minute (circa 15 minute) , si adaugam crema de gulyas(sau boia daca nu avem) ,piper si sare.

Punem apa cat sa treaca bine peste carne, verdeturile , ardeiul iute taiat (facultativ )si lasam sa fiarba la foc mic pana ce e fiarta carnea pe jumatate. Adaugam boabele de fasole si lasam sa fiarba mai departe. Daca mai e nevoie se mai adauga apa pana sunt fierte toate( se mai potriveste intre timp de gust cu sare daca mai e nevoie).

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Se poate servi cu patrunjel taiat fin si ardei iuti. Speram sa va fie pe plac si sa incercati reteta cat de curand.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram