Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas, o supa specifica bucatariei unguresti. Mama o pregatea des si eu la fel o pregatesc familiei mele.
Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas – Ingrediente
300 g carne de porc (poate sa fie si de vita),
200 g costita porc afumata (piept de porc sau ciolan afumat ),
2 morcovi,
1 patrunjel,
2 buc ceapa,
sare,piper,boia sau crema de gulyas,
4 rosii decojite taiate cubulete,
boabe de fasole alba aproximativ 2 cani
2-3 linguri verdeturi la borcan ,reteta o gasiti aici ,
ulei, sau o lingura de untura
ardei iuti (facultativ)
Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas – Preparare :
Punem fasolea la inmuiat de cu seara pana a doua zi in apa rece.
Ceapa se taie marunt, taiem carnea si afumatura cubulete.
Taiem legumele .
Punem ceapa la calit pe ulei sau untura, adaugam carnea ,afumatura apoi morcovii si patrunjelul ,rosiile decojite si taiate. Le calim pret de cateva minute (circa 15 minute) , si adaugam crema de gulyas(sau boia daca nu avem) ,piper si sare.
Punem apa cat sa treaca bine peste carne, verdeturile , ardeiul iute taiat (facultativ )si lasam sa fiarba la foc mic pana ce e fiarta carnea pe jumatate. Adaugam boabele de fasole si lasam sa fiarba mai departe. Daca mai e nevoie se mai adauga apa pana sunt fierte toate( se mai potriveste intre timp de gust cu sare daca mai e nevoie).
Se poate servi cu patrunjel taiat fin si ardei iuti. Speram sa va fie pe plac si sa incercati reteta cat de curand.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!
Comentarii recente
Cafe Portakal
30/01/2011 at 17:14ooo harika olmuş bizim evde çok yapılır kuru fasulye.
sevgiler..
pansy
31/01/2011 at 00:42nu stiu ce ma fac eu fetelor cu voi ! ma bagati in boale ! si io care ma hotarasem sa ma apuc de ceva cura de slabire !
Florian Stroe
13/07/2011 at 12:42…există un loc la Praid unde se mănâncă aşa ceva…e minunat. Cu permisiunea voastră, am să execut şi eu unul, într-o variantă proprie…
Leila
13/07/2011 at 14:42Hai Pansy nu trece inca la regim ca voi veni la capitala in curand !
Leila
13/07/2011 at 14:45Florian , cred ca stiu acel loc din Praid unde se poate papa un bab gulyas bun … Asteptam si varianta ta , poate ne inviti chiar si la o portie .
Florian Stroe
13/07/2011 at 17:39…promit că fac…mă omoară pofta!
Leila
13/07/2011 at 17:44Hehehehe…. eu acusica am papat un bol … Dar sa stii ca m-am gandit si la tine Florine :))
Florian Stroe
14/07/2011 at 08:47…sâc!…că am făcut şi eu!…vă mulţumesc mult pentru idee 😉