100 g costita afumata
2 1inguri supa unt sau margarina
1 ceapa
1 morcov
4 fire de ceapa verde
1 dovlecel mic
50 ml vin alb
200 g mazare
200 g fasole alba
1 l supa limpede de carne
(supa se pate face si din 2 cubulete Knorr)
200 g rosii decojite
1 lingurita ceai rasa cu busuioc
1 lingurita ceai rasa cu oregano
150 g orez fiert
sare, piper proaspat macinat
1 varf de cutit zahar
cascaval ras pentru servit
patrunjel verde tocat
Preparare :
Costita se taie cuburi si se prajeste in unt.
Ceapa si morcovii se taie cuburi, ceapa verde rondele, dovlecelul se injumatateste si se taie felii subtiri.
Legumele, 50 ml vin alb se adauga la costita; se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.Rosiile le taiem cubulete.
Mazarea si fasolea (in prealabil se fierb , sau putem folosi aceste legume din conserva) se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume si inca 2.5 l apa. Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi adaugam orezul fiert. Condimentam cu busuioc si oregano .
Mai adaugam la nevoie sare,delikat , punem piper alb macinat ,1 varf de cutit cu zahar , si mai fierbem inca 5 minute.
Minestrone se serveste presarat cu cascaval.
Sugestie:
Daca doriti ca totul sa mearga rapid, puteti folosi si legume congelate, potrivit sezonului.
Comentarii recente
MONONOKE KITCHEN
02/03/2009 at 16:33Ce bun! Si destul de rapid, si – mai ales – savuros! Abia astept sa o fac si eu!
irina
03/03/2009 at 10:29Minunata reteta!O voi incerca si eu…
irina
laura laurentiu
04/03/2009 at 15:11Ia sa vad eu care dintre fetele vesele care au facut ciorbita asta frumos colorata se vor inghesui sa tridice premiul, pentru ca va asteapta un premiu pe pagina mea!
Sorina
04/03/2009 at 16:52Va doresc o primavara insorita si calduroasa