400 gr afumatura ( costite, ciolan, carnati , ce aveti la indemana )
1 lingura faina
2 linguri ulei
1 lingurita boia
1 lingura hrean cu otet(de la borcan)
4 cartofi medii
2 galbenusuri ou
400 gr smantana
1 lingura zeama de lamaie
sare dupa gust
Preparare :
Carnea afumata ,( in cazul meu carnati afumati care i-am taiat bucati de circa 3-4 cm lungime) se taie cuburi si se pune la fiert in circa 3 l apa rece (daca fierbe mai greu mai completam cu apa).Cand afumatura e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete. In 2 linguri ulei prajim putin (numai cat sa sfaraie odata …) 1 lingura de faina , adaugam la acesta 1 lingurita boia si rantasul astfel obtinut il adaugam la supa cand cartofii sunt fierti si ei .
Separat intr-un vas amestecam 2 galbenusuri cu 1 lingura hrean ras din otet si cu 400 gr smantana, il subtiem adaugand treptat la aceasta maia zeama in care fierbe afumatura ,apoi o turnam la restul de supa si lasam sa dea un clocot. Daca dorim supa sa fie mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie. Gustam si daca mai e nevoie adaugam sare.