Ingrediente
Supa
o ceapa
un morcov
o bucata telina
2 dovlecei mici
1 litru de apa
Alte ingrediente
o ceapa
1 lg faina
100 ml smantana
1 lg ulei
un cub de unt
2 catei usturoi
o legatura de leurda
Mod de preparare
Ceapa, morcovul si telina curatate si spalate bine se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare dupa gust .
Lasam la foc pana ce legumele sunt aproape fierte apoi adaugam dovleceii taiati cuburi si fierbem in continuare pana ce legumele sunt bine patrunse.
Trecem prin blender tot amestecul pana ce obtinem o supa crema mai subtire.
Separat calim si ce-a de a doua ceapa in putin ulei si unt stingem cu putina supa amestecata cu faina si lasam sa fiarba pana ce incepe sa se ingroase.
Apoi incet incet turnam si restul de supa amestecand continuu .
Lasam sa mai fiarba 5 min iar cand a dat in clocot adaugam si smantana .
Tocam leurda marunt si o adaugam in supa si lasam la fiert cam 10 min la foc mic .
Condimentam cu sare si usturoi dupa gust .
Pasam tot amestecul cu un blender de mana si mai lasam sa dea intr-un clocot .
Se serveste calda cu un strop de smantana si crutoane.
Comentarii recente
Calin Andreea Daniela
11/05/2012 at 10:17ceva ce mie imi face cu ochiul, dar sotul nu ar manca niciodata…:)
Lory
13/05/2012 at 18:10:))) nici al meu sot nu a vrut sa guste 😀 poate daca mai avea alaturi si o halca de carne :)))