Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa crema de cartofi dulci la Multicooker

supa crema de cartofi dulci

Inca suntem in postul Pastelui, asa ca o reteta rapida si de post este bine venita oricand!!
daca esti in criza de timp sau nu vrei sa stai in bucatarie cu orele atunci solutia vine de la Heinner Electrocasnice!!
 Multicookerul Heinner cu gatire la presiune HPCK-6IX, este solutia ideala pentru o masa rapida si gustoasa!!
Propunerea mea este aceasta supa crema de cartofi dulci la Multicooker!!

Multicookerul Heinner cu gatire la presiune HPCK-6IX

Pentru pregatirea ei nu este nevoie sa folosesti mai multe vase, totul se pregateste doar in vasul aparatului.
Se incepe cu sotarea legumelor cat sa capete un gust placut cu ajutorul programului “SAUTE P-05”. Se continua cu fierberea la programul prestabilit pentru supa “SOUP P-12”.
Simplu, rapid, fara aburi, fara miros in toata casa, fara stat langa aragaz dar si fara stresul ca poti uita mancarea pe foc si implicit arderea ei.

multicooker heinner


Aparatul vine cu un vas detasabil antiaderent cu invelis din teflon, usor de utilizat si de curatat, chiar si la masina de spalat vase.
15 programe presetate (pentru fiert, prajit si gatit la aburi, supe, ciorbe, preparate din diverse tipuri de orez, terci, mamaliga, inclusiv program slow cook)
Cu ajutorul lui am pregatit diverse supe, ciorbe, racituri, orez cu legume, cu carne, cu ciuperci, ostropel, legume la abur, ardei umpluti, pilaf dulce  si inca multe alte retete.
Vi-l recomand cu toata increderea, pe langa friteuza cu aer cald, multicookerul este al doilea aparat de care nu ma pot lipsi din bucatarie.

supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci la Multicooker- Ingrediente
pentru 2 portii

  • 2 cartofi dulci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • tulpina de la un broccoli
  • o felie de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri ulei de masline
  • fulgi de chilli
  • sare si piper
    • Crutoane de paine
  • 3 felii mari de paine cu maia
  • ulei de masline
  • praf de usturoi
  • piper negru
  • fulgi de chilli
  • ierburi aromatice uscate
  • sare
supa crema ingrediente

Cum se prepara cea mai buna supa crema la multicooker


Legumele curatate si spalate se taie in bucati potrivite, nu este nevoie sa le tocati marunt fiindca multicookerul isi face bine treaba.
Se seteaza Multicookerul Heinner la programul prestabilit de sotare la pozitia 5. Se pune uleiul in oala aparatului si se adauga toate legumele taiate.

sotare legume supa

Se presara sare si se soteaza timp de 10 min, timp in care legumele capata un gust placut. Se adauga 750 ml apa rece, se opreste programul de sotare, se pune capacul, apoi se selecteaza programul de supa pozitia 12.
Eu am preferat sa il las la timpul de 30 min dar sigur ar fi mers un timp si mai mic fiindca am folosit doar legume.

fierbere supa la multicooker


Dupa ce timpul s-a scurs, se elibereaza aburul de la butonul de deasupra capacului ca sa se poata deschide capacul mai repede.
Daca nu va grabiti, imediat dupa ce programul se termina, aparatul  intra automat in programul de mentinere la cald, astfel mancarea se pastreaza calda mult timp.

supa crema de cartofi dulci

Crutoane de paine

Cat timp supa fierbe, se pregatesc crutoanele de paine. Se taie paine in cubulete potrivite si se pune intr-un vas incapator. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, fulgi de chilli, praf de usturoi si ierburi aromatice uscate.

crutoane cu ierburi aromatice


Eu am preferat sa le fac la Friteuza cu aer cald FAF-1500BK fiindca se fac foarte usor si se rumenesc foarte frumos pe toate partile. Se seteaza friteuza la 180 grade C pentru 10 min, se pun crutoanele in cosuletul friteuzei si se introduce in aparat.
La jumatatea timpului se scoate cosuletul si se scutura usor cat sa se intoarca crutoanele. Cand sunt gata, se scot si se folosesc la supa crema.

crutoane de paine la friteuza cu aer cald


Cum se paseaza supa crema  

Se inlatura cam ¾ din cantitatea de lichid, pastrandu-l separat pentru a putea completa la supa pasata daca mai este nevoie.

supa fiarta

Cu ajutorul unui pasator vertical se paseaza legumele direct in oala pana ce devine o crema omogena.
In acest moment daca consistenta supei crème este mai groasa, puteti adauga din supa pastrata astfel incat sa o aduceti la consistenta dorita.

supa pasata

Inainte de a fi servita, se potriveste gustul cu sare, piper si praf de chilli.
Se pune supa in bol, se stropeste cu putin ulei de masline, se adauga crutoanele de paine si se presara cu fulgii de chilli.
Se mananca cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram