Supa crema de dovleac
Cred ca toti ati incercat macar odata sa preparati o supa crema de dovleac. Nu stiu ce varianta ati incercat dar noi varecomandam sa incercati si supa noastra. Se poate prepara din ramasitele de dovleac copt sau putem coace special dovleacul in cuptor pentru a prepara aceasta supa. Prefer ca dovleacul sa fie copt caci supa are un gust mult mai bun decat daca ar fi fiert. Pentru alte retete rasfoiti sectiunea cu Retete Supe si Ciorbe.
Mai jos va prezint varianta cum o pregatesc eu.
Ingrediente Supa crema de dovleac
700 g dovleac copt (dovleac placintar)
1 l supa de carne (sau supa de legume)
500 ml Gran Cucina
1 galbenus de ou
4-5 frunze de salvie
4 catei de usturoi
30 g unt
nucsoara
bacon si seminte de dovleac crude
Preparare Supa crema de dovleac
Dovleacul se coace in prealabil sau putem folosi resturile ramase daca am copt dovleac si nu s-a mancat. Dovleacul copt se scobeste si miezul se pune deoparte. Usturoiul se taie marunt, la fel si frunzele de salvie. Se incinge untul si se caleste pe el usturoiul tocat si frunzele de salvie.
Adaugam dovleacul copt si continuam sa calim impreuna timp de 5 minute. Se adauga supa de carne sau de legume si lasam sa fiarba la foc mic acoperit 15 minute.Supa se pune in blender sau se paseaza cu mixerul vertical. Galbenusul se amesteca cu grann cuccina. Supa data prin blender se pune inapoi pe foc si o dregem cu compozitia de gran cuccina si ou.
Lasam sa dea un clocot si oprim focul sub oala. Se poate servi cu felii subtiri de bacon prajit, cu seminte de dovleac si deasupra se razuie nucsoara.
Nota : Daca doriti ca supa sa fie de post inlocuiti untul cu ulei de cocos, grann cuccina cu lapte de cocos, galbenusul nu il mai folositi si in loc de supa de carne folositi o supa de legume sau apa.
Pofta Buna !