In orice anotimp Supa crema de mazare este la fel de buna. Se poate pregati atat din mazare proaspata cat si din mazare congelata.
Am folosit la supele creme de obicei blenderul vertical, dar am avut ocazia sa folosesc de acesata data blenderul VitaPower Serie 4 de la Bosch. Nu se compara cele doua produse finite! De aceasta data, cu acest blender supa crema mi-a iesit mult mai cremoasa, mai aerata, net superioara supelor preparate cu blenderul vertical. Va spun partial un mic secret…, va pregatim o surpriza cu cei de la Bosch! Fiti cu ochii pe pagina de Facebook!!!
In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in format Video!
Daca aveti ocazia si posibilitatea il recomand cu mare drag. Chiar este un blender super. Va scriu cateva informatii despre blender care va pot fi de folos dar mai multe puteti afla despre el AICI.
Blenderul VitaPower Serie 4 are
Motor puternic de 1200 W si 30.000 rpm
Cana de sticla ThermoSafe (este potrivita atat pentru preparate fierbinti, cat si pentru bauturi reci)
Cana de 2 litri – volum utilizabil de 1.5 litri cu ingrediente
Programe automate – smoothie, zdrobire gheata si curatare automata. Proceseaza super rapid chiar si cele mai dure ingrediente precum si cuburile de gheata.
Sticla ToGo – pasezi direct in sticla. Blenderul are sticla ToGo cu dispozitiv de taiere
Alte retete cu supe gasiti mai jos
Supa crema de mazare – Ingrediente
400 g mazare proaspata sau congelata
1 l supa de legume sau pui
1 legatura mica frunze de patrunjel
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 ceapa mica
2 catei usturoi
sare, nucsoara
250 ml smantana de gatit de 20%
pentru servit crutoane de paine
Supa crema de mazare – Preparare
Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste sau se da pe razatoarea fina.
Untul impreuna cu uleiul se pune la incins si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugam mazarea.
Condimentam cu sare, putina nucsoara proaspat rasa( sau gasiti in magazine nucsoara macinata), si amestecam.
Stingem totul cu 1 l de supa de legume( sau supa de pui, dar daca nu aveti puteti folosi si apa), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Dupa ce a fiert se toarna in blender asa fierbinte, se pune capacul si dam drumul la blender sa isi faca treaba. Adaugam smantana de gatit, frunzele de patrunjel verde si pornim blenderul pentru cateva secunde pana frunzele se maruntesc de tot.
Se serveste fierbinte cu crutoane de paine trase in unt aromatizat cu usturoi sau cu crutoane simple de paine, sau cu chipsuri de cascaval sau prosciuto.
Dupa cum v-am spus aceasta Supa crema de mazare este simpla, rapida si gustoasa. Fina, aerata si foarte cremoasa!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!