Ce ziceti de o supa crema de rosii cu crutoane de mozzarella? Trebuie sa va spun ca a iesit peste asteptarile mele, e foarte gustoasa si aromata, cred ca raspunzatoare sunt rosiile gustoase ce acum se gasesc din belsug.
Am fiert supa in cratita noua ce tocmai am primit-o de la Sonette, o cratita cu invelis de granit, rezistent la zgarieturi.
Cu un diametru de 24cm, cratita este perfecta pentru familia mea. In ea se pot pregati atat supe, ciorbe cat si feluri principale. Poate fi folosita si in cuptor dar fara capacul de sticla.
Pe site aceste cratite de granit se gasesc in trei dimensiuni de 20cm; 24cm si 28cm pentru care avem un cod de reducere!!
La aplicarea codului SONETTE10, in luna iulie, aceste cratite de granit cu capac au 10% reducere.
Daca va plac si vreti sa va achizitionati, nu uitati de codul de reducere.
Si pentru ca ne dorim ca si voi sa va bucurati de produsele Sonette, in curand vom avea un concurs fani pe pagina noastra de Facebook!! Asa ca fiti cu ochii pe noi!!
Ingrediente- Supa crema de rosii cu crutoane de mozzarella
- 1kg rosii proaspete
- 1 morcov potrivit
- 2 buc. ceapa
- 2 tije apio (telina)
- 1 ardei capia rosu
- 50 ml ulei de masline
- 500 ml supa de legume sau apa
- sare si piper
- 1 lingura zahar
- pentru servire
- bilute de mozzarella facute pane
- 2-3 linguri smantana lichida(optional)
- paine prajita (optional)
- busuioc proaspat
Cum pregatim supa de rosii
Morcovul, ceapa, telina si ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune uleiul de masline in cratita incapatoare, se adauga legumele taiate si se caleste 2-3 min pana incep sa se inmoaie putin. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si se mai soteaza inca 4-5 min. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga supa sau apa.
Se continua fierberea pana ce legumele sunt patrunse bine apoi se adauga si zaharul pentru a reduce aciditatea rosiilor.
Cantitatea de lichid trebuie sa fie undeva la jumatate sau un pic mai putin. Daca zeama a scazut mai mult atunci se mai poate completa cu supa sau apa si se mai fierbe cateva minute.
Dupa ce legumele sunt fierte, supa se paseaza cu un pasator de mana sau cu ajutorul uni blender.
In acest moment este gata de savurat. Se adauga 1-2 linguri de smantana lichida direct in farfurie, un strop de ulei de masline si un praf de piper
Eu am preferat sa ii pun alaturi si „crutoane” de mozzarella pe care le-am facut din bilute de mozzarella ce le-am trecut prin faina, ou, pesmet si le-am prajit in ulei.
E delicioasa, usor de pregatit, numai buna de savurat in aceste zile toride!!
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!