Supa crema de sfecla rosie este o supa plina de vitamine cu o savoare si o aroma deosebita!!
Nu prea am mancaruri cu sfecla rosie dar imi place mult salata cu sfecla rosie si pere sau salata de sfecla rosie si hrean alaturi de o friptura de miel , in special , dar la fel de mult imi place sa o mananc simpla coapta in cuptor.
Ingrediente
500 g sfecla rosie
un ardei gras rosu
2 morcovi
o ceapa
2 cartofi potriviti
50 g unt
sare
zeama de la 1/2 lamaie
un catel de usturoi
o crenguta de cimbru
smantana pentru servit
Mod de preparare
Toate legumele in afara de cartofi se curata si se taie in cuburi mici.
Se pun intr-o oala, se adauga catelul de usturoi , crenguta de cimbru, se stropesc cu zeama de lamaie pentru asi pastra sfecla culoarea rosu intens, se acopera cu apa rece si se fierb pana ce legumele sunt patrunse bine .
Cartofii se spala se usuca cu un prosop de hartie , se inteapa cu furculita si se pun la copt in cuptor .
Cand legumele s-au inmuiat scurgem o parte din zeama si o pastram, le punem intr-un blender impreuna cu untul si cartofii copti.
Potrivim gustul cu sare, si mixam bine . Consistenta supei o putem face dupa cum dorim, adaugand din zeama oprita special pentru asta.
Se poate servi ca atare sau puteti adauga o lingura de smantana groasa .
Comentarii recente
Boticiu Ioan Gheorghe
16/08/2022 at 19:06eu am copt și sfecla și a ieșit extra!
Loredana
15/09/2022 at 18:23Buna idee!!