Aceasta Supa cu carnati picanti se numeste pe la noi Supa Talharului (Betyarleves)… De unde ii vine denumirea idee nu am, dar va pot spune ca este o supa consistenta si foarte aromata …. Carnati, ciuperci,slanina, smantana, salvie,cimbrisor,….inghiti in sec de pofta doar la auzul ingredientelor enumerate….Zic sa o incercati, cu siguranta nu veti regreta ….
Ingrediente:
150 g slanina afumata,
200 g carnati picanti,
250 g ciuperci,
1 ceapa mijlocie,
3 morcovi de marime mijlocie (circa 150 g),
2 radacini patrunjel mai mici,
1 telina mica,
2 oua,
300 ml smantana,
1/2 lingurita cimbrisor (am folosit cimbrisor uscat maruntit),
4-5 frunze salvie (daca nu aveti proaspat folositi 1/2 lingurita salvie uscata maruntita),
1 frunza de dafin,
2 l supa de carne (pui, porc, vita) sau de oase,
1 mana taietei lati,
sare dupa gust,
1 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita piper macinat,
2 catei usturoi,
Preparare:
Taiem cubulete slanina (soricul il indepartam).Carnatii ii taiem rondele. Curatam morcovii, patrunjelul si telina apoi ii taiem cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt.Ciupercile le spalam bine si le feliem daca sunt prea mari , daca sunt marunte le lasam intregi.
Slanina o topim intr-o oala si apoi o scoatem separat. Pe untura lasata calim ceapa la care adaugam apoi legumele taiate (morcovii, patrunjelul si telina). Le calim si pe acestea putin apoi adaugam carnatii taiati rondele, ciupercile feliate, condimentam cu sare,piper dupa gust, cimbrisor uscat si frunze de salvie taiat marunt si lasam la calit cateva minute. Presaram cu boia dulce amestecam si stingem totul cu supa de carne sau supa de oase (daca nu avem asa ceva pregatim din cuburi de supa cantitatea necesara), adaugam si cubuletele de slanina prajita ce am scos deoparte dupa ce s-au topit, frunza de dafin , si cateii de usturoi pisati si lasam sa dea cateva clocote bune.Punem tot acum si o mana buna de taietei lati sa fiarba impreuna. In timpul cat supa bolboroseste frumos pregatim maiaua cu care vom drege minunea de supa cu carnati picanti in felul urmator. Galbenusurile de ou le amestecam cu 300 ml smantana la care adaugam treptat,putin cate putin din supa calda pana aceasta compozitie ajunge la temperatura supei.Cand taieteii sunt si ei fierti e momentul sa dregem supa su maiaua. Turnam maiaua in supa si lasam sa dea un clocot scurt.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Petre Mocanu
09/07/2013 at 15:40Vreau acum sa ancerc sper sa o si reusesc ca prea spune-ti ca e asa de buna
Petre Mocanu
09/07/2013 at 15:41Vreau sa ancerc aceasta reteta
LianaFilipas
12/07/2013 at 17:20Sa ai spor !
Marcela
29/09/2017 at 10:55Am încercat si este foarte foarte buna ????????
Liana Liana
15/10/2017 at 20:00Ma bucur ca au fost pe placul vostru.