Ingrediente :
2 linguri ulei
2 linguri rase faina
1 lingurita chimen macinat
1 lingura rasa boia dulce
3 oua
300 ml smantana
sare dupa gust
Preparare :
Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat. Le prajim pe foc mic aproximativ 30 secunde apoi tragem oala de pe foc si adaugam 1 lingura rasa boia dulce cu care il amestecam bine si stingem totul cu 2 l apa rece. Punem inapoi oala pe foc si lasam pana da in clocot continutul si condimentam cu sare dupa gust. Intr-un vas punem 1 galbenus de ou pe care il amestecam cu 300 ml smantana . Albusul si cu celelate 2 oua le batem cu un pic de sare intr-o farfurie.
Cand zeama da in clocot turnam ouale batute si amestecam energic sa se formeze ” zdrentele” si lasam sa fiarba 2-3 minute. Turnam din zeama cate putin peste galbenusul frecat cu smantana pana se dilueaza apoi turnam totul la restul de supa din oala . Astfel dreasa nu ne mai ramane decat sa servim supa de chimen cu crutoane de paine.
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
Mitinita
22/03/2011 at 10:55Chiar nu stiam ca se poate folosi si chimen macinat, ca numai din asta acum,deci asta fac la pranz. Fiica mea de abia asteapta joia ca asta primesc la gradinita. O zi buna si cu soare!
Leila
22/03/2011 at 11:09:)) si fetitei mele ii place aceasta supica … Chiar zilele trecute mi-a atras atentia ca nu am mai gatit de multisor supica si ar fi cazul sa o fac … :))
Pupice !