Supa de Ciuperci cu Cascaval
Am mai prezentat Supa de Ciuperci, dar in alte forme, Supa Crema de Ciuperci , Supa de Ciuperci cu galuscute… Acum va prezentam aceasta Supa de Ciuperci servita cu cascaval afumat. Supa de Ciuperci fierbinte presarata din abundenta cu cascaval afumat ras de la Delaco ,cu patrunjel si crutoane usor aromate cu usturoi intrece orice mancare sofisticata gatita in marile restaurante… Chiar daca necesita cateva ingrediente simple va asigur ca rezultatul este unul spectaculos… Este o Supa consistenta si dupa parerea mea ar merge foarte bine dupa, un Caloian Rose – de la Crama Oprisor bine racit…
Ingrediente Supa de Ciuperci cu Cascaval :
1 kg ciuperci
1.5 l apa
1 ceapa
4-5 morcovi cruzi
½ legatura patrunjel verde
6 catei usturoi
cascaval afumat Delaco
2 felii paine
4 linguri unt
2 catei usturoi
sare, piper
300 ml frisca pentru gatit (putem folosi si smantana)
2 galbenusuri de ou
Preparare Supa de Ciuperci cu Cascaval :
Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa curatata se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie felii. Punem intr-o oala 2 linguri de unt la topit pe care vom trage morcovii si ceapa taiata timp de 2 minute. Adaugam ciupercile foliate, 3 catei de usturoi pisati, sare si piper macinat (1 varf de lingurita).
Lasam sa se caleasca pe foc pana ciupercile se inmoaie apoi turnam peste 1.5 l apa. Acoperim si lasam la foc pana ciupercile sunt fierte. Luam deoparte 3 polonice de supa cu ciuperci si legume si pasam cu pasatorul vertical (daca nu avem folosim blenderul). In alt vas galbenusurile de ou se amesteca cu 3 catei de usturoi si frisca pentru gatit la care vom adauga treptat supa pe care am pasat-o.
Aceasta compozitie o turnam in oala in care fierbe supa de ciuperci si lasam sa dea un clocot. Potrivim de sare daca mai e nevoie si presaram deasupra patrunjel verde.
Preparare crutoane pentru Supa de Ciuperci cu Cascaval:
Painea se taie cubulete Pe 2 linguri de unt topite se pun in tigaie 2 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului si deasupra punem cubuletele de paine pe care le prajim pana devin aurii si sunt crocante.
Supa de Ciuperci se serveste fierbinte cu crutoane presarata cu cascaval afumat ras din abundenta. Se poate renunta la crutoane si servi doar cu cascaval ras, dar las la latitudinea voastra sa alegeti una din cele doua variante. Merita sa le incercati pe ambele.
Pofta Buna !