Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de Dovleac

Supa de DovleacSupa de Dovleac  se prepara din cate stiu mai mult in zona Ardealului.

Sunt locuri unde Supa de Dovleac se prepara asa cum o prezint eu, dar sunt care o prepara cu lapte renuntand la smantana. Supa de dovleac se poate prepara din dovlecei, sau dovleac ajuns la maturitate. La Supa de Dovleac  folosesc in plus, la servit marar maruntit si putin otet.

Ingrediente Supa de Dovleac :

1 kg dovleac, sau dovlecel
2 linguri faina
1 lingurita boia dulce
350 g smantana
marar verde
ardei iute optional
100 ml ulei
sare

ingrediente supa de dovleac
Preparare Supa de Dovleac :

Incepem prin a curata dovleacul. Il taiem apoi in doua si indepartam semintele cu ajutorul unei linguri. restul se da pe razatoarea mare  se presara cu sare si lasam la murat pentru circa 10-15 minute. Intr-o oala punem apa la fiert (circa 1.5 – 2 l). Stoarcem bine dovleacul razuit i il punem in apa clocotinda. Adaugam cateva fire de marar verde sa fiarba impreuna.

Supa de DovleacLasam sa fiarba circa 10 minute in acest timp pregatim rantasul cum se spune in partile noastre. Punem  uleiul intr-o cratita si cele 2 linguri de faina apoi o punem la foc sa se incalzeasca usor (eu nu il las decat doar cat incepe odata sa sfaraie apoi il iau de pe foc), adaugam boia si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem la acest rantas putina supa fierbinte cat sa obtinem o pasta omogena si adaugam la ea smantana. Amestecam pentru a se omogeniza compozitia in nou si adaugam treptat din supa fierbinte ce fierbe putin cate putin apoi o turnam la restul supei. Lasam sa dea un clocot si tragem oala cu supa de dovleac de pe foc. Gustam si condimentam cu sare daca mai e nevoie.

Supa de dovleac se poate servi presarat cu marar maruntit, cine doreste poate sa acreasca aceasta supa cu otet dupa gustutul fiecaruia si daca o doreste mai picanta pote sa adauge la supa si cateva felii de ardei iute.

Supa de DovleacPofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram