Supa de Macris
Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.
Noua ne place foarte mult supa facuta din macris si in cele ce urmeaza va relatam cum pregatim noi aceasta. Pentru alte idei de supe sau ciorbe va invitam sa rasfoiti si Retetele cu Supe si Ciorbe. O alta supa la fel de buna este Supa de salata Verde
Ingrediente Supa de Macris :
3 maini bune de Macris
300 g smantana 20%
2 galbenusuri
2 catei usturoi
100 g slanina afumata (bacon, kaizer)
Preparare Supa de Macris :
Indepartam coditele de la frunzele de macris, le spalam si le lasam la scurs. Le taiem fasii sau le rupem putin. Slaninuta afumata o taiem cubulete si o prajim intr-o oala. Scurgem din untura ce o lasa si turnam peste circa 700 ml apa. Adaugam 2 catei de usturoi razuit si macrisul. Lasam sa fiarba pana pregatim maiaua pentru dres. Amestecam galbenusurile de ou cu smantana apoi adaugam la aceasta maia cu polonicul din supa fierbinte putin cate putin pana o aducem la o temperatura apropiata cu cea a supei. Potrivim supa de sare daca mai e nevoie si o dregem cu maiaua de galbenusuri cu smantana. Lasam sa dea un clocot si luam deoparte oala. Se serveste fierbinte sau rece dupa cum va este pe plac.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Gabi
04/05/2016 at 16:11Foarte foarte buna !!!