In Ardeal se pregatesc diverse supe cu fructe. O alta supa cu fructe pe gustul nostru este aceasta Supa de mere care a fost pregatita cu Green sugar- dulce natural, inlocuind cu succes si de aceasta data zaharul.
Va recomand sa incercati si Supa de visine cu gutui, o alta delicatesa din Ardeal.
Ingrediente Supa de mere
250 g mere
750 ml apa
0.5 cm pastaie de vanilie (daca nu aveti folositi ½ fiola esenta vanilie)
3-4 felii subtiri lamaie
3-4 linguri Green sugar – dulce natural (sau zahar)
2 galbenusuri
1-2 linguri Rom (eu am folosit 1 lingurita esenta de Rom)
scortisoara
200 ml frisca pentru gatit (sau smantana)
1 lingura rasa amidon alimentar
Preparare Supa de mere
Merele se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert in 750 ml apa impreuna cu Green sugar (sau zahar), feliile de lamaie, vanilia pana devin moi.
Intre timp amestecam galbenusurile de ou cu amidonul si frisca. Cand merele sunt fierte adaugamdin zeama fierbinte putin cate, putin la amestecul de oua si frisca dupa care o turnam in oala si lasam sa dea un clocot. Luam deoparte si adaugam lingurile cu rom (sau esenta de rom).
O punem la rece pentru 1-2 ore. Se va servi bine racita presarata cu putina scortisoara.
Pofta Buna !