Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de perisoare cu tarhon

Supa de perisoare cu tarhon

Multi dintre voi ar spune la prima vedere ca aceasta Supa de perisoare cu tarhon, este ciorba de perisoare. Nu, nu este ciorba de perisoare pe care o cunoastem cu totii.

Este o supa delicioasa cu perisoare din carne pufoase ce nu contin orez, cu legume, dreasa cu smantana. Este o supa ce o gatea mama mea in zilele de sarbatoare atunci cand nu ne pregatea supa dulce de gaina, sau pui.

Era foarte apreciata de toti cei care o gustau si cereau mamei reteta. Se pregateste foarte usor cu doar cateva ingrediente accesibile si nu scumpe, dupa cum puteti vedea si in filmuletul atasat in cele ce urmeaza.

Dupa cum v-am obisnuit cand avem o reteta in format video, va lasam si reteta scrisa. Sa vedem de ce avem nevoie pentru aceasta supa si cum se pregateste ea.

Supa de perisoare cu tarhon – Ingrediente

Pentru perisoare avem nevoie de

250 g carne tocata( porc, vita, pui, curcan)
2 linguri ceapa taiata marunt
1 felie paine inmuiata in apa rece si stoarsa
1 ou întreg
3 linguri patrunjel verde taiat marunt
sare, piper dupa gust

Supa de perisoare cu tarhon

Alte ingrediente necesare

200 g morcovi taiati marunt( cubulete) sau rondele( legumele se vor taia toate la fel)
100 g patrunjel
70 g telina
5 linguri ulei
1 lingurita boia
sare, piper dupa gust
400 g smantana 20%
1 ceapa mare taiata marunt
2 lingurite tarhon( proaspat sau uscat, eu am avut pus la congelator)
1 lingura faina
2 galbenusuri ou
2 l apa

Supa de perisoare cu tarhon – Preparare

Preparare perisoare de carne

Carnea tocata se amesteca cu oul, patrunjelul verde taiat marunt, si felia de paine care a fost inmuiata in apa rece si apoi bine stoarsa si maruntita. Se condimenteaza compozitia de carne cu sare si piper macinat dupa gust.

Cu mainile umezite formam perisoarele de carne de marimea unei nuci mai mici. Dupa ce am pregatit perisoarele le punem deoparte si trecem la urmatoarea etapa.

Supa de perisoare cu tarhon

Preparare maia de smantana pentru dresul supei.

Punem intr-un vas mai mare 1 lingura de faina( se poate omite faina daca vreti), galbenusurile de ou si smantana. Amestecam pana faina si galbenusurile se incorporeaza in smantana. Tot acum la maia adaugam tarhonul taiat marunt. Eu am folosit tarhon din congelator, dar puteti folosi si tarhon uscat( gasiti la plic in orice magazin), si amestecam. Punem deoparte si trecem la pregatirea supei.

Preparare Supa de perisoare cu tarhon

Intr-o oala punem 5 linguri de ulei la incins si calim ceapa taiata marunt impreuna cu legumele taiata timp de 4-5 minute. Stingem totul cu 2 l de apa, adaugam 1 lingurita boia, sare si piper macinat dupa gust. Lasam sa dea in clocot.

Cand supa clocoteste adaugam perisoarele de carne. Din momentul in care incepe sa fiarba din nou supa, lasam focul la minim si lasam sa fiarba neacoperit timp de 30 de minute.

Cand perisoarele sunt fierte ele se ridica incet la suprafata. Din supa fierbinte adaugam putin cate putin la maiaua de smantana amestecand mereu. Se pune supa fierbinte cat sa aducem maiaua la aproximativ aceeasi temperatura cu supa de pe foc. Se toarna in oala si se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care poate fi servita.

Supa de perisoare cu tarhon

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram