In fiecare vineri incercam sa postam cate o reteta de post. Azi va prezentam Supa de rosii. Supa se poate prepara si de dulce imbogatind-o cu galuscute de faina sau chiar cu galuscute de gris. Altii o prepara cu carne de pui si galuscute. Ramane la latitudinea fiecaruia daca o va prepara de post sau de dulce. Noi o prezentam de post, in alta postare o sa prezentam si varianta de dulce daca vor fi doritori. Si acum sa trecem la reteta….
Ingrediente:
1 l apa,
700 ml bulion (suc de rosii),
3 linguri rase cu faina,
4 linguri ulei,
2 linguri zahar,
1 pumn de orez,
1 lingurita boia dulce,
sare,
piper,
cateva frunze de salvie (putem folosi si salvie uscata maruntita ),
Preparare:
Punem intr-o oala 4 linguri de ulei si 3 linguri rase de faina. Pornim focul si lasam sa sfaraie cateva secunde, dupa ce uleiul s-a incalzit adaugam lingurita cu boia dulce si imediat stingem cu 1 l apa lasand sa dea un clocot. Adaugam 700 ml bulion (suc de rosii), condimentam cu sare dupa gust, adaugam 2 linguri cu zahar si cand a dat in clocot adaugam pumnul de orez spalat lasand sa fiarba la foc molcom totul pana acesta e fiert. La final gustam si daca dorim supa putin mai dulceaga mai putem adauga zahar si presaram deasupra frunzele de salvie taiate marunt si piper proaspat macinat.
Pofta Buna !
Comentarii recente
ioana
27/04/2013 at 21:32Dragele mele ,dar de ce stergeti comentariile?
LoredanaCarp
27/04/2013 at 21:44Ioana nu stergem comentariile 🙂 ele nu apar pe site imediat ci dupa ce sunt moderate de noi 🙂
LianaFilipas
28/04/2013 at 08:38Ioana , in Spania nu ai sanse sa gasesti bulion cum folosim noi. Prepara mai departe supa din rosii proaspete daca tie asa iti place . Iarna noi nu ne permitem sa preparam supa din rosii decat doar din bulion…. Sa ai spor si mai departe !!!!!
ioana
28/04/2013 at 11:24Dar de ce credeti ca eu locuiesc in Spania? Am sa incerc sa fac supa cu rosii naturale sa vad cum iese
LianaFilipas
28/04/2013 at 11:37Nu cred sunt sigura si pot sa iti spun cu exactitate si unde (localitatea). O zi cu soare iti doresc si Florii fericite !
ioana
27/04/2013 at 21:34am facut supa ,nu mi-a placut am aruncat-o,cred ca mai bine facem cu rosii naturale si nu cu bulion 🙂
LoredanaCarp
27/04/2013 at 21:47Daca ai folosit bulion din comert inclin sa cred ca nu a fost buna.Noi pregatim suc de rosii, rosii in bulion in casa si cu asta iese foarte buna supa .