Ingrediente :
2 capatani salata verde,
250 -300 gr piept de porc afumat (sau slaninuta afumata ),
450 gr smantana dulce 20%,
200 ml iaurt ,
2 oua ,
4-5 catei usturoi,
sare dupa gust,
Preparare :
Spalam salata si o taiem fideluta. Pieptul de porc o taiem cubulete . Galbenusurile de ou se amesteca cu smantana si iaurtul la care adaugam si usturoiul pisat.
Pieptul de porc (slaninuta afumata ) o punem la prajit intr-o oala pana lasa putina untura . Stingem totul cu circa 4 l apa si lasam la fiert pana pieptul e fiert. Adaugam in acest moment salata taiata si condimentam cu sare . Lasam mai departe la fiert pana si salata e moale. La maiaua pregatita (galbenus de ou, smantana, iaurt, usturoi)dupa cum am spus mai sus, adaugam treptat din zeama in care a fiert salata(spun adaugam treptata pentru ca maiaua sa ajunga la temperatura supei in care urmeaza sa o punem pentru a nu se branzi).
Dupa ce am dres supa cu maiaua lasam sa dea un clocot dupa care indepartam oala de pe foc.
Se serveste fierbinte , dar si rece e foarte buna . Se poate adauga dupa preferinta otet cine doreste.
Comentarii recente
Anonymous
17/02/2012 at 19:49supa de salata e meniu preferat imi place la nebunie si cu mamaliga aaaaaaaaaaaaaa
Ana
20/07/2012 at 12:29La noi se face si o „paparada” (omleta) din mai multe oua sa fie groasa, care dupa racire se taie cubulete si se adauga la final in ciorba … O adevarata bomba calorica! 🙂
Leila
20/07/2012 at 14:15Si eu o prepar asa uneori Ana, cu omleta taiata cubulete si adaugata apoi la final …. Este chiar o bomba calorica , dar se merita sa risti sa gusti din ea 🙂
Violina
14/05/2021 at 13:29Toáte sunt excelente,Araya bine de tot multumesc….
Liana Liana
25/05/2021 at 11:35Cu mare drag!
BuNicu
15/05/2015 at 21:30Pieptul de porc o taiem cubulete! ? in rest , destul de bine!
mm olimpia
15/04/2018 at 01:11Pe langa omleta se pune si ceapa verde la calit in untura de la slaninuta si se pune si marar tocat la aceasta ciorba de salata …