Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de varza ca prin Ardeal- Lucskos Kaposztaleves








Ingrediente :

300 gr carne afumata ( poate sa fie chiar si carnati afumati sau slanina afumata)
1 kg varza dulce
1 ceapa rosie
100 ml ulei
1 lingura rasa faina
1 lingurita boia
300 ml smantana
1 lingura otet ( eu am pus circa 250 ml bulion la 3 l supa)
sare dupa gust
1 praf cimbru uscat

Preparare :

In circa 3 l apa rece punem la fiert bucatile de carnat afumat si slanina afumata taiati in fasii si crestata la fiert .Cand sunt fierte adaugam varza taiata fideluta , ceapa rosie taiata marunt si un praf de cimbru uscat. In timpul in care varza fierbe , pregatim un rantas subtire din 100 ml ulei si 1 lingura rasa faina (punem uleiul la incins adaugam lingura de faina si lasam pe foc cateva secunde sa sfaraie ) , adaugam 1 lingurita boia dulce si luam de pe foc. Adaugam la rantas 300 ml smantana si 250 ml bulion (cine doreste in loc de bulion poate sa puna 1 lingura otet) amestecam pana se omogenizeaza apoi turnam la el din supa ,treptat pana se dilueaza si il punem apoi in supa . Lasam sa dea un clocot si luam supa de pe foc .

Pofta buna !!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram