INGREDIENTE: Supa de varza cu afumatura
1 capatana varza dulce (mai mica),
400 g piept de porc afumat (sau alta afumatura),
450 g smantana,
1 bucata ceapa,
4 bucati rosie,
1 crenguta cimbru(sau 1 varf de cutit cimbru macinat),
1 lingurita boia dulce (daca va place picant puteti folosi boia iute),
50 ml ulei,
1 lingura faina,
2 linguri ulei
PREPARARE:
Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Pieptul afumat se portioneaza in bucati potrivite.Rosiile se decojesc si se taie cubulete.
Incingem uleiul si calim in el ceapa taiata marunt pana devine sticloasa. Adaugam bucatile de piept afumat si continuam sa calim inca 1-2 minute dupa care adaugam si rosiile . Lasam sa dea in fiert ,adaugam 1 lingura boia dulce ,amestecam apoi stingem totul cu circa 4,5 l apa. Acoperim oala si lasam la fiert la foc mic pana afumatura e fiarta. Adaugam varza taiata , mai condimentam cu sare daca e nevoie ( nu am pus sare pana acum deoarece si afumatura e sarata!),crenguta de cimbru si lasam sa fiarba pana varza e moale.
Separat in alt vas punem 2 linguri ulei la incins la care adaugam 1 lingura faina.Amestecam ,si din supa adaugam la acest rantas cate un pic pana se dilueaza apoi o turnam in oala.
Smantana o desertam intr-un vas si adaugam cate putin din supa fierbinte in vas pana aceasta se dilueaza si ajunge la temperatura supei apoi o turnam in oala si lasam sa dea un clocot.
Comentarii recente
Mitinita
30/10/2011 at 11:59ca o adevarata ardeleanca nu refuz nimic cu afumatura.o duminica placuta
Leila
30/10/2011 at 20:32O seara placuta Adina ! Pupicei :*
Adrea
30/10/2011 at 22:32o afumatura pe cinste