Supa de visine cu gutui, este o supa de origine maghiara as putea spune chiar ca este o reteta traditionala foarte apreciata ca si alte supe de fructe despre care o sa va mai povestesc pe parcursul acestui an. Si la noi in Ardeal se prepara astfel de supe de fructe retetele fiind preluate de la maghiarii care traiesc in aceasta zona de multe familii romane. Supele de fructe se pot prepara dintr-un singur fruct sau mai multe feluri de fructe. Se pot prepara din fructe proaspete sau conservate. In general iarna preparam supele din fructe conservate la borcan in rest folosim fructe proaspete. Sper ca v-am facut curioasa si veti incerca macar odata supa de visine cu gutui sau doar supa de visine, daca gutui nu aveti la indemana…
Ingrediente Supa de visine cu gutui :
1 borcan de 800 g compot de gutui
1 borcan de 800 g compot de visine
250 g smantana
1 lingura amidon (altii folosesc 2 linguri faina, eu am preferat sa folosesc amidonul alimentar deoarece supa este mult mai fina… )
5 linguri zahar
1/2 lingurita sare
3 cuisoare
2 cm baton scortisoara
1 l apa
Preparare Supa de visine cu gutui:
Punem 1 l de apa la fiert impreuna cu 1 lingurita rasa de sare si 5 linguri de zahar. Gutuile din compot le scurgem si le punem deoparte. Cand apa clocoteste punem gutuile scurse si visinile cu zeama cu tot in oala. Adaugam 3 cuisoare si bastonasul de scortisoara si lasam sa dea 3-4 clocote supa. In acest timp intr-un vas amestecam 1 lingura de amidon alimentar cu 250 g smantana la care adaugam treptat din supa fierbinte putin cate putin pana aducem aceasta maia aproape de temperatura supei. Cand am facut acest lucru turnam maiaua astfel dizolvata in oala si lasam pe foc pana da supa in clocot. Indepartam scortisoara si cuisoarele (le putem pune intr-un saculet de tifon sa fie mai usor de indepartat). Se poate servi fierbinte si rece. In zilele toride de vara va recomand aceasta supa de visine sa o consumati bine racita cu un surplus de frisca si presarata cu fasii de menta verde…
Pofta Buna!