Supa greceasca de pui cu lamaie, sau Avgolemono este o supa traditionala greceasca de pui cu lamaie. Este o supa delicioasa despre care pot sa spun ca este una dintre cele mai bune supe de care am mancat vreodata. Este o supa parfumata usor de preparat cu ingrediente simple la indemana oricui.
Poate veti zice ca este la fel ca ciorba a la grec, nu! Clar, nu este la fel. Pana nu gustati nu puteti sa ziceti asa ceva. In ciorba a la grec se pune smantana pe cand in aceasta supa nu folosim asa ceva.
Va prezentam reteta si in format video in cele ce urmeaza.
Dupa cum v-am obisnuit aveti si reteta in format text.
Supa greceasca de pui cu lamaie – Ingrediente
1 lingura ulei de masline
1 ceapa medie taiata marunt
1 morcov taiat cubulete
1/2 telina mica taiata cubulete
3 catei de usturoi taiati marunt
1 foaie de dafin
1 piept de pui fara piele si os ( circa 350 g )
2 l supa de pui sau legume ( putem folosi si apa daca nu avem supa )
80 g paste risoni sau orzo
sucul proaspat stors de la 1 lamaie mai mare
2 galbenusuri
1/2 legatura patrunjel verde taiat marunt ( cui ii place poate pune marar verde, eu am folosit patrunjel verde )
sare, piper macinat dupa gust
Supa greceasca de pui cu lamaie – Preparare
Incingem uleiul de masline si calim ceapa, morcovul si telina timp de 5-8 minute. Adaugam usturoiul si calim 1-2 minute dupa care adaugam pieptul de pui si supa ( apa ).
Adaugam foaia de dafin si lasam sa fiarba timp de 15-20 de minute din momentul in care supa da in clocot la foc mic.
Scoatem pieptul de pui fiert si foaia de dafin din supa. Pieptul de pui se desface fasii cu ajutorul a doua furculite ( sau il taiati daca va este mai usor).
In supa care fierbe adaugam pastele risoni sau orzo. si lasam sa fiarba 10 minute.
Punem inapoi in oala pieptul de pui facut fasii si lasam sa fiarba in continuare pana pregatim galbenusurile de ou cu care vom drege supa.
Galbenusurile se amesteca cu sucul de lamaie proaspat stors pana se omogenizeaza. Din supa fierbinte adaugam treptat din supa fierbinte pana compozitia de galbenusuri ajunge la o temperatura apropiata de cea a supei.
Turnam amestecul de galbenusuri la supa care fierbe si lasam sa fiarba 2-3 minute. Presaram in supa patrunjelul verde taiat marunt si condimentam cu sare si piper macinat dupa gust.
Va recomandam sa incercati si aceste supe, ciorbe.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Coma-Brothers
20/09/2023 at 13:01Ce bine arata doamna, felicitari! Am avut si noi o sedinta foto si video culinara si ne ploua in gura :)) Felicitari!