INGREDIENTE:
1 lingura untura,(75 ml ulei),
500 g picioare de porc,cozi, pulpa de porc,
2 buc.de ceapa,
4 buc.de rosii,
1/4 telina ( 1 telina mai mica)
2 morcovi de marime medie,
1 patrunjel radacina,
1 ardei gras rosu,
ardei iute (optional),
4-5 cartofide marime medie,
sare , piper macinat,
1 lingura de boia dulce (sau 2 linguri pasta de ardei),
1/2 lingurita de chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen),
1 lingurita de maghiran,
PREPARARE :
Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata,si legumele la calit . Lasam 4-5 minute sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnurile de porc portionate dupa placul fiecaruia.Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe acoperit pana carnurile sunt fierte .
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si ardeiul iute feliat(este optional adaugarea ardeiului iute) si mai potrivim de sare daca e nevoie.
Se serveste fierbinte.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Mitinita
14/10/2011 at 09:21Perfekt!
Anonymous
14/10/2011 at 09:31Asa ceva , adevarata ,,BUNACIUNE „.
Wk frumos , vesele bucatarese .
Diana .
Tudor Elena Cristina
14/10/2011 at 11:01Normal ca vreau si eu o prtiee!!!!!!……puup
Sidy
14/10/2011 at 14:05Uite acum sun la usa, cu castronul in mana !
Va tzuc pe amandoua , ca tare dragi imi sunteti ca faceti bunatati pe gustul meu…..
Leila
14/10/2011 at 19:09Te asteptam Sidy ! Gulyasul e fierbinte.
pupice !
Leila
14/10/2011 at 19:10Elena, Adina ,Diana un sfarsit de saptamana frumos ! Pupice *:
Vali din Lupeni
16/10/2013 at 16:08acest fel de mancare il mananc cu multa placere la Covasna, mai fac si eu cateodata dar nu este ca cel de acolo…noi mai adaugam si smantana., dar gustul este extraordinar mai ales daca este iute putin mai mult.